Beursupdate: Markt in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,3 procent lager op 563,01 punten.

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij gaat de aandacht uit naar de Federal Reserve, die vanavond met het rentebesluit komt. Schutte hoopt meer inzicht te krijgen in het aantal renteverhogingen dat de centrale bank wil doorvoeren. De markt gaat er vanuit dat de Fed in ieder geval vandaag de rente zal verhogen.

In aanloop naar het rentebesluit zal er op het Damrak worden uitgekeken naar de beursgang van het betaalplatform Adyen.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

"Het belooft een spectaculaire beursgang te worden, ook omdat de verhouding tussen vraag en aanbod flink uit balans is", zo stelde analist Corné van Zeijl van Actiam. De verkopende aandeelhouders zullen slechts 15 procent van de aandelen Adyen noteren aan Euronext. Inschrijven op de emissie is alleen mogelijk voor institutionele beleggers.

Naast het rentebesluit van de Federal Reserve gaat vandaag de aandacht van beleggers onder meer uit naar cijfers over de Britse consumentenprijzen, de werkgelegenheid in de eurozone en de wekelijkse olievoorraden.

Wall Street sloot dinsdag vlak tot licht hoger. De Amerikaanse beurzen schommelden gedurende de handelsdag tussen lichte winsten en verliezen, nadat de aandacht verschoof van de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un naar de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee.

Trump en Kim ondertekenden dinsdag een gezamenlijk document waarin ze beloofden te werken aan de volledige denuclearisering van het Koreaanse schiereiland. De markt reageerde kritisch, vanwege het ontbreken van details van dit proces.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend in het rood, met uitzondering van de Japanse beurs. De Japanse Nikkei 225 steeg circa een half procent, maar de Chinese Shanghai Composite verloor juist 0,8 procent. Vooral autobouwers droegen bij aan de winsten op de Japanse aandelenmarkt, met onder meer Toyota en Honda die tot anderhalf procent stegen. Nintendo verloor juist 5,6 procent, na een aankondiging dat de populaire videogame Fortnite beschikbaar zal worden op zijn spelcomputer Switch.

De Zuid-Koreaanse Kospi ging met vlakke standen de dag uit, een dag nadat Trump met Kim aan tafel zat.

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

In Hong Kong maakte telefoonmaker ZTE een koersval van bijna veertig procent, nadat de handel in het aandeel na twee maanden stil te hebben gelegen weer werd hervat. Meer dan 100 miljoen aandelen gingen van hand in de eerste vijftien minuten van de handel, hetgeen de tweede drukste handelsdag voor het aandeel betekende sinds de beursgang in 2004. ZTE kreeg van de VS sancties opgelegd omdat het illegaal goederen leverde aan Iran en Noord-Korea.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,26 dollar lager, ofwel 0,4 procent, op 66,36 dollar, nadat het maandelijkse OPEC-rapport een stijging van de productie in Saoedi-Arabië rapporteerde. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen een half procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1743. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1749 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1789 op de borden.

Bedrijfsnieuws

HAL heeft de omwisselverhouding voor het stockdividend vastgesteld op 48,9. Dit betekent dat bestaande aandeelhouders voor elke 48,9 dividendrechten die ze bezitten, één nieuw aandeel ontvangen.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg dinsdag 0,2 procent tot 2.786,85 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 25.320,73 punten en de Nasdaq sloot 0,6 procent hoger op 7.703,79 punten.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 13-06-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund