Damrak last adempauze in na lagere sluiting Nasdaq

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Wall Street gaf maandagavond zijn openingswinsten prijs, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend in het rood noteren. Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een onveranderde opening. Maandag koerste de AEX index nog 1,1 procent hoger naar 541,54 punten.

Wall Street maakte bij aanvang van de nieuwe handelsweek een vliegende start, nadat afgelopen weekeinde met de kleinst mogelijke meerderheid het belastingplan van Trump door de Senaat werd aangenomen. De Dow en de S&P 500 noteerden tussentijds op recordniveau's, hoewel de S&P zijn winst zag vervliegen tegen het einde van de handelsdag en techbeurs Nasdaq zelfs fors onder druk kwam te staan. 

Ja, ik kijk mee! | Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

De grootste Amerikaanse technologiebedrijven, tevens 's werelds duurste bedrijven gemeten naar beurswaarde, werden eensgezind getroffen door winstnemingen. Microsoft verloor zelfs bijna vier procent, terwijl onder meer Facebook en Amazon.com ruim twee procent prijs gaven. Ondanks een daling maandag van meer dan een procent is de index van de 100 grootste Amerikaanse techbedrijven, de Nasdaq 100, in het lopende jaar nog altijd bijna 30 procent opgelopen.

Financiële waarden waren juist in trek in anticipatie op de belastinghervormingen. Onder meer JPMorgan en Wells Fargo klommen ongeveer twee procent. Ook retailbedrijven zaten in de lift door het vooruitzicht van een beter gevulde portemonnee voor consumenten door de hervormingen.

"Iedereen die aandelen bezit, is blij met de belastingplannen," zo vatte Trip Miller, managing partner bij Gullane Capital Partners, tegen zakenzender CNBC het marktsentiment samen. "Per saldo, is dit goed nieuws voor corporate America."

Over een definitieve versie moet evenwel nog overeenstemming bereikt worden voordat deze aan president Donald Trump toegestuurd kan worden ter ondertekening. Daarmee kan Trump één van zijn belangrijkste verkiezingsbeloften inlossen: bedrijfsvriendelijke belastinghervormingen, waaronder een fors lagere vennootschapsbelasting, en lagere individuele belastingen. 

Onbekend maakt onbemind, maar niet minder renderend. Met onze aandelenselectie  bent u als eerste bij deze groeibriljanten.

"Dit gedaan krijgen blijft een uitdaging, maar het lijkt niet zo onmogelijk als het ooit leek, en nu er optimisme is dat het voor het einde van het jaar zou kunnen gebeuren, betekent dit dat de wet met terugwerkende kracht geïmplementeerd kan worden, waardoor bedrijven en particulieren zowel voor dit jaar als volgend jaar aanspraak op de wet kunnen maken, wat positief is", aldus marktanalist Randy Frederick van Charles Schwab.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange  0,89 dollar, ofwel 1,5 procent, lager op 57,47 dollar.  Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1864, vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot van de Europese beurzen maandag.

In Azië werd vanochtend bekend dat de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector is toegenomen, van een stand van 51,2 in oktober naar 51,9 in november. De Japanse dienstensector liet juist een flinke groeivertraging zien. De inkoopmanagersindex daalde van een stand van 53,4 in oktober naar 51,2 afgelopen maand. In oktober noteerde de index nog op de hoogste stand in 26 maanden tijd.

De Aziatische aandelenbeurzen noteerden vanochtend overwegend lager na de terugval op Wall Street maandagavond. De verliezen bleven echter beperkt tot enkele tienden van een procent.

Later vandaag worden ook in Europa en Amerika de inkoopmanagersindices voor de dienstensector vrijgegeven. Beleggers hebben daarnaast ook oog voor onder meer cijfers over de detailhandelsverkopen in de eurozone in oktober.

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Bedrijfsnieuws

Een joint venture van het Nederlandse Boskalis en het Belgische DEME heeft een baggeropdracht binnengehaald met een totale waarde van 110 miljoen euro. Het vijfjarige contract wordt naar verwachting in de komende weken getekend en betreft onderhoudswerk aan en het verdiepen van het Martín García kanaal tussen Uruguay en Argentinië. 

De handelsvolumes van zowel contante effecten als van derivaten op Euronext zijn in november fors gestegen op jaarbasis. De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 11,0 procent tot 8.141 miljoen euro.

Stephanie Miller wordt de nieuwe CEO van Intertrust. Miller is genomineerd als opvolger van David de Buck. Miller werkte voorheen onder meer voor SS&C en JPMorgan.

Probiodrug verlengde zijn strategische samenwerking voor een middel tegen Alzheimer met het Nederlandse biotechbedrijf Crossbeta Biosciences. 

AFC Ajax bereikte overeenstemming met Boureima Hassane Bandé en KV Mechelen over de komst van aanvaller naar Amsterdam. De financiële details van de transactie werden niet vermeld.

Pharming Group gaf nieuwe aandelen uit vanwege een conversie van obligaties. Het gaat om het inwisselen van 3,0 miljoen euro aan obligaties, in ruil voor 10.563.380 nieuwe aandelen Pharming.

Wij zijn dol op nieuws uit eigen land. Hoeveel belegt u in Nederlandse aandelen?

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 0,1 procent tot 2.639,44 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 24.290,05 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 6.775,37 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 5-12-2017 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund