Lagere opening Damrak en winstwaarschuwing BAM voorzien.

#Beursupdate

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot circa 0,5 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog vrijwel vlak op 543,08 punten. 

"Het negatieve sentiment in Azië, alsmede het verlies op Wall Street [dinsdagavond] in het laatste uur gaat ongetwijfeld de opening in Europa beïnvloeden", aldus marktanalist Ron van der Does van IG Markets. "Het is even de vraag in hoeverre beleggers dit sentiment aangrijpen om alsnog hun winsten voor dit jaar te verzilveren." Van der Does sluit niet uit dat de stemming snel kan omslaan, ook omdat de voordelen van het Amerikaanse belastingplan mogelijk niet zo groot blijken dan aanvankelijk voorgespiegeld.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

"Beleggers doen even een stapje terug", zo denkt beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus. "Het enthousiasme is er even af." Volgens Schutte zorgt de "risk off" modus ervoor dat aandelen bij slecht nieuws mogelijk extra hard worden afgestraft en wees hierbij naar de aankondiging van VolkerWessels en BAM Groep eerder vanochtend. De bouwers moeten een flinke provisie nemen voor een project in IJmuiden. 

Op macro-economisch gebied staat het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP op de agenda. Dit cijfer wordt als voorloper gezien van het officiële banencijfer van aanstaande vrijdag. Vanochtend werd al bekend dat de Duitse fabrieksorders in oktober zijn gestegen, maar wel minder hard dan in de voorgaande maand.

Wall Street sloot dinsdag in het rood, mede door verliezen in de telecomsector en bij nutsbedrijven. Een eerder herstel van techfondsen vlakte gedurende de handelsdag af, waarbij de winsten op de Nasdaq als sneeuw voor de zon verdwenen. Eerder zaten de Amerikaanse aandelenmarkten nog in de lift vanwege de geboekte vooruitgang in de belastingplannen van president Donald Trump.  

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 2,0 procent tot 22.177,04 punten en de Chinese Shanghai Composite daalde 0,6 procent tot 3.282,96 punten. Vooral techfondsen drukten de Aziatische beurzen in het rood, waarbij ook grondstofaandelen minder presteerden. Bovendien was er in Japan sprake van een sterkere yen. 

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,19 dollar hoger, of 0,33 procent, op 57,66 dollar. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen tot 0,4 procent lager. 

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1836. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1825 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1820 op de borden. 

Onbekend maakt onbemind, maar niet minder renderend. Met onze aandelenselectie  bent u als eerste bij deze groeibriljanten.

Bedrijfsnieuws

VolkerWessels en BAM Groep lieten vanochtend weten een extra provisie te nemen op het OpenIJ project in IJmuiden. Beide bouwers werken in opdracht van Rijkswaterstaat aan de aanleg van een nieuwe zeesluis. Het verlies van circa 55 miljoen euro voor BAM op het project wordt met name veroorzaakt door het noodzakelijke herontwerp van twee caissons, die tot hogere kosten leiden bij de constructie. VolkerWessels neemt een totale provisie op het project van 69 miljoen euro.

BAM zal het verlies nemen in het lopende vierde kwartaal. "Als consequentie hiervan verwacht BAM een aangepast resultaat voor belastingen voor 2017 dat substantieel lager zal zijn dan in 2016", meldde het bouwbedrijf in een toelichting. VolkerWessels herhaalde de outlook voor dit jaar.

Investeringsfonds Platinum Equity zou volgens persbureau Reuters een bod voorbereiden op onderdelen van de margarine- en spreadsactiviteiten van Unilever. Volgens de bronnen van Reuters zou Platinum met name belangstelling hebben voor de te koop staande activiteiten in de volwassen markten, zoals Europa en de Verenigde Staten, waar de vraag terugloopt, maar de marges hoog blijven.

Voorafgaand aan een beleggersdag, stelde Aalberts in de periode tussen 2018 en 2022 de gemiddelde omzetgroei te willen versnellen en streeft naar een hogere EBITA-marge en rendement op geïnvesteerd kapitaal, de zogenoemde ROCE.

Royal Delft Group riep zijn aandeelhouders woensdag op voor een buitengewone vergadering op 17 januari. Het doel van de vergadering is goedkeuring krijgen voor de op 10 november aangekondigde voorgenomen verkoop van B.K. Cookware en Koninklijke van Kempen & Begeer aan The Cookware Company Europe.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent lager op 2.629,57 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent tot 24.180,64 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 6.762,21 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 6-12-2017 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund