AkzoNobel -4%? Stop uw zoektocht naar dividend!

#dividend

AkzoNobel is een van de grote dalers vandaag, op moment van schrijven staat er -4,56% op de tikker. Als een van de weinige dalers in een overwegend groene beurs is dit misschien wat vreemd, tot u onthoudt dat ze vandaag ex-dividend zijn. Dat is een markeringspunt waarop wordt bepaald welke beleggers het aandeel in hun bezit hadden en alleen deze beleggers hebben recht op het dividend.

AkzoNobel heeft bepaald dat er 4% aan dividend wordt uitgekeerd en dat bedrag verdwijnt uit de kas van het bedrijf. Automatisch wordt hiermee het bedrijf minder waard. Op deze dag geven we graag nog 2 dividendtoppers die weliswaar de 4% niet halen, maar toch leuk aantikken in uw portfolio.

Colgate-Palmolive – 2,2% rendement

1895 was het eerste jaar waarin Colgate-Palmolive Company (NYSE:CL) dividend uitkeerde. Het bezit over populaire merken als Colgate tandpasta en Palmolive wasmiddelen.

Dankzij de krachtige merken van het bedrijf is het nagenoeg immuun voor de volatiliteit in de economie van de VS. Niemand stopt zijn tanden te poetsen, zijn afwas te doen of zijn haar te wassen. De betrouwbare inkomstenstroom resulteert in een betrouwbaar dividend.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

PPG Industries – 1,6% rendement

Pittsburgh Plate Glass is de originele naam van PPG Industries, Inc. (NYSE:PPG). In 1899 keerde het voor het eerst dividend uit. Over de laatste eeuw breidde het bedrijf zijn assortiment uit van ramen naar een reeks industriële materialen waaronder autolak, ruimtevaart coatings en glasvezel.

Het diverse productportfolio zorgt voor een stabiele inkomstemstroom en consistente dividenduitkeringen. Dit jaar steeg het aandeel met 20%, een leuke extra bonus voor de dividendbelegger die het aandeel al in bezit had.

Ja, ik kijk mee! | Meld u aan voor onze gratis webinars!

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 4-12-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund