Beursupdate: NAVO-top vangt aan

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat woensdag hoogstwaarschijnlijk flink lager openen, nadat de Verenigde Staten China opnieuw dreigden met nieuwe importheffingen.

De future op de AEX noteerde krap een uur voor de openingsgong 0,7 procent in het rood.

"De wereld is veranderd, de bullish-dagen zijn weer voorbij", aldus sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News. "De angst voor een handelsoorlog is weer terug."

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Office of the United States Trade Representative opdracht gegeven een lijst samen te stellen met Chinese goederen ter waarde van 200 miljard dollar om daar een importheffing van 10 procent op te zetten.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Handelsgezant Robert Lighthizer sprak van "een gepaste reactie" en maakte in een verklaring duidelijk dat de nieuwe heffingen een reactie zijn op het handelen van China, dat afgelopen vrijdag importheffingen van 25 procent van kracht liet worden op Amerikaanse goederen, nadat de VS hetzelfde hadden gedaan op Chinese waar.

"China heeft sindsdien wraak genomen tegen de VS door tarieven te zetten op 34 miljard dollar aan Amerikaanse export naar China, en dreigingen op nog eens 16 miljard dollar. Het deed dit zonder enige internationale juridische basis of rechtvaardiging", aldus Lighthizer.

En met nieuwe heffingen in aantocht, liet China al weten terug te zullen slaan, waardoor we steeds dieper in een handelsoorlog terecht komen, aldus Berendse.

Ondanks de voorziene daling van vandaag noteren de markten nog altijd op relatief hoge niveaus en vaak wordt een daling weer opgevangen door een stijging, "waardoor er per saldo weinig gebeurt".

Verder zijn de ogen vandaag en morgen gericht op de NAVO-top in Brussel. Trump is daar ook aanwezig en die gaf al aan dat hij eist dat de andere leden hun defensiebudgetten, conform eerder gemaakte afspraken, flink zullen opvoeren.

"Een valide punt" van Trump, zo meent ook Berendse. Defensie-aandelen zullen de komende dagen wellicht profiteren van de NAVO-top, denkt de sales trader van ING.

De euro/dollar handelde woensdag op 1,1726. Dinsdagavond bij het slot op Wall Street was dit 1,1745.

Olie werd vanochtend circa een half procent goedkoper. Dinsdag eindigde een vat Amerikaanse olie op 74,11 dollar, een stijging van 0,4 procent. Later vandaag volgen de Amerikaanse olievoorraden en een rapport van oliekartel OPEC.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Bedrijfsnieuws

De aandeelhouders van Altice hebben dinsdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering ingestemd met de benoeming van een drietal nieuwe bestuursleden. Een aantal voorstellen voor het beloningsbeleid voor een aantal bestuurders dat aanvankelijk op de agenda stond, werd eerder deze week al geschrapt.

Een Italiaanse verzekeraar is toegetreden tot het ASR Dutch Mobility Office Fund. De verzekeraar investeert 30 miljoen euro in het kantorenfonds van ASR, waarmee het totaal in het fonds geplaatste externe kapitaal uitkomt op 180 miljoen euro.

Sif heeft dinsdag Fred van Beers voorgesteld als nieuwe CEO en opvolger van Jan Bruggenthijs.

De aandeelhouders van Groothandelsgebouwen hebben ingestemd met de verkoop van het Groot Handelsgebouw aan HighBrook Investors. 

Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees nog op Wolters Kluwer, dat door Macquarie van de kooplijst werd gehaald. Wel werd het koersdoel verhoogd van 42,00 naar 50,70 euro.

Wanneer gaat u profiteren? Bestel nu het unieke Marktgevoel Biotech e-rapport!

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag nog in het groen. De Nasdaq index maakte een pas op de plaats, maar de de Dow Jones en breder samengestelde S&P 500 index wonnen respectievelijk 0,6 en 0,4 procent.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 11-07-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund