Beursupdate: Japan veert op, Beursplein opent vermoedelijk in het groen

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. Wall Street sloot donderdagavond verdeeld, terwijl het sentiment in Azië vanochtend overwegend positief is.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,3 procent. Maandag startte de hoofdgraadmeter van het Damrak de handelsweek nog met een winst van 0,2 procent op 539,80 punten. Vorige week gaf de index evenwel nog 3,6 procent prijs.

» Stuur MARKTGEVOEL AAN en ontvang onze Whatsapps geheel gratis!

Het sentiment krijgt bij de opening een duwtje in de rug door berichtgeving dat een Amerikaanse handelsdeal met de Europese Unie wordt voorbereid. Ook een Brexit-overeenkomst lijkt aanstaande.

De Amerikaanse president Donald Trump wil volgens de Financial Times snel goedkeuring van het Congres voor een handelsovereenkomst met de Europese Unie. Het gaat hierbij om nieuwe regelingen die zowel tarifaire als niet-tarifaire handelsbelemmeringen moet verminderen en al in november in werking moet treden.

Daarnaast taxeren beleggers opmerkingen van de Franse Brexit-onderhandelaar voor de Europese Unie, Michel Barnier, die maandag in een toespraak de verwachting uitsprak dat een Brexit-deal binnen zes tot acht weken plaats kan vinden. Het Britse pond veerde op ten opzichte van de euro na het nieuws. Analisten van Rabobank benadrukten wel dat dan op korte termijn veel ingewikkelde vraagstukken moeten worden opgelost.

In Azië noteerden de hoofdbeurzen daarnaast vanochtend overwegend hoger na onder meer nieuws dat het Witte Huis een tweede ontmoeting voorbereidt tussen president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. Onder aanvoering van vooral technologie aandelen klommen de beurzen in Tokio en Sydney respectievelijk ruim een procent en ruim een half procent. De Chinese beurzen kwamen daarentegen amper van hun plaats.

Op Wall Street sloten de S&P 500 en techbeurs Nasdaq maandagavond licht hoger, na een verliesreeks van vier handelsdagen. Met name chipproducenten zaten in de lift. Advanced Micro Devices, concurrent van Intel, klom meer dan negen procent, terwijl Broadcom 3,5 procent won. De Dow Jones index sloot wel licht lager.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Marktanalist Marc Chaikin van Chaikin Analytics, benadrukte dat de koersval van veel grote technologie-aandelen in de afgelopen handelsdagen mede werd veroorzaakt door hun opname in beleggingsfondsen. "De verkoopdruk werd nog verergerd door de concentratie van high-momentum-technologieaandelen in veel van de verhandelde fondsen," zei Chaikin in een rapport. "Zodra de verkooporders binnenkomen van trendvolgers, moeten deze ETF's alle aandelen in het mandje verkopen, ongeacht de fundamentals of liquiditeit."

Op een settlement van 67,54 dollar daalde de prijs van een vat West Texas Intermediate in New York maandagavond met 0,21 dollar, een verlies van 0,3 procent. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend vrijwel onveranderd op 1,1610.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de Duitse conjunctuurindicator ZEW-index en de werkgelegenheid in de eurozone in het afgelopen kwartaal.

Tijdelijk slechts € 119,-!

Bedrijfsnieuws

Koos Timmermans zal terugtreden als financieel directeur bij ING Groep en de bank verlaten, naar aanleiding van de witwaszaak waarvoor ING een schikking trof van 775 miljoen euro. ING is al begonnen met de zoektocht naar een opvolger voor Timmermans.

ArcelorMittal heeft maandag een verbeterd bod uitgebracht op het Indiase Essar Steel. De details van het nieuwe bod werden niet bekend gemaakt, maar volgens ArcelorMittal gaat het om een "aanzienlijke" verbetering.

SBM Offshore bereikte een definitieve schikking met betrekking tot het Noorse probleemproject Yme. Met de verzekeraars werd een laatste verhoging van 48,5 miljoen dollar overeengekomen. Daarmee kwam de totale verzekeringsclaim uit op bijna 390 miljoen dollar.

Berenberg verlaagde zijn advies voor Heineken van Houden naar Verkopen en het koersdoel werd eveneens neerwaarts bijgesteld van 82,30 naar 73,00 euro, omdat de stijgende kosten voorspellen dat de marges bij de bierbrouwer verder zullen dalen, aldus de Duitse zakenbank.

Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten merkte op dat Berenberg ook weer is begonnen met het volgen van Royal Dutch Shell met een Houden advies en een koersdoel van 31,00 euro. Bernstein is bovendien begonnen met het volgen van Galapagos met een Outperform advies en een koersdoel van 100,00 euro.

Aalberts Industries heeft overeenstemming bereikt over de overname van Co-Planar, een specialist in complexe precisie stempelen. Financiële details werden niet genoemd.

Slotstanden Wall Street

Terwijl de Dow Jones index maandag nog 0,2 procent daalde naar 25.857,07 punten, won de breder samengestelde S&P 500 index 0,2 procent op 2.877,13 punten en steeg de Nasdaq 0,3 procent naar 7.924,16 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 11-09-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund