Beursupdate: Weinig richtgevend nieuws

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog vlak op 539,79 punten.

"De openingsindicatie ziet er wat hoger uit, maar er blijft weinig nieuws waarop beleggers kunnen reageren", aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. "Tegelijk blijven de handelszorgen boven de markt hangen en houdt de somberheid in de markt aan." Schutte wees onder meer op de rode koersenborden in Azië vanochtend. "Alles neigt vooralsnog eerder naar een escalatie van de situatie, dan naar een de-escalatie", aldus de beleggingsadviseur.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Schutte kijkt ook uit naar het debat in de Tweede Kamer vanmiddag over de mogelijke liberalisering van de Nederlandse postmarkt. Dit is voor PostNL interessant.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in cijfers over de industriele productie in Italië en de gehele eurozone. In de Verengde Staten staan de wekelijkse olievoorraden op de rol en brengt de Federal Reserve het Beige Book naar buiten. Vanochtend werd al bekend dat de Nederlandse export in juli weer is gegroeid met 3,0 procent op jaarbasis, na een krimp van 0,6 procent in juni.

Op bedrijfsniveau wordt vandaag uitgekeken naar Apple. Het techbedrijf presenteert vanavond in het Steve Jobs theater in Cupertino zijn nieuwe iPhones. Dit jaar zijn het er drie, bovendien komt de techreus met nieuwe versies van zijn Apple Watch en wellicht nieuwe iPads en Macs.

Wall Street sloot dinsdag in het groen, waarbij vooral techaandelen en energiefondsen in trek waren. Volgens handelaar Mike Antonelli bij Robert W. Baird waren sommige beleggers op zoek naar ‘koopjes’, na de recente koersdalingen.

Ondanks de koersstijgingen van dinsdag ligt met name de situatie tussen de Verenigde Staten en China onder het vergrootglas, nadat president Donald Trump recent China bedreigde met nieuwe importheffingen. De reeds aagekondigde heffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zouden worden verhoogd naar 467 miljard dollar. China heeft gewaarschuwd dat het land zal terugslaan. Beleggers vrezen dat een complete handelsoorlog de economische groei wereldwijd kan vertragen. Tegelijk zei Trump dinsdagavond dat de handelsbesprekingen met Canada "heel goed" verlopen. Mogelijk sluit Canada zich aan bij het handelsakkoord tussen de VS en Mexico.

Wanneer gaat u profiteren? Bestel nu het unieke Marktgevoel Biotech e-rapport!

De Aziatische beurzen noteerden woensdagochtend lager, met een min van 0,3 procent voor de Chinese Shanghai Composite en een daling van 0,4 procent voor de Nikkei. In Hong Kong koersten de beurzen op dinsdag al rond de laagste standen in veertien maanden en kwamen daarmee in een berenmarkt terecht. Woensdagochtend ging er nog eens 0,5 procent van de Hang Seng-index af. In China stonden vooral bankaandelen onder druk, terwijl energiefondsen stegen vanwege de oplopende olieprijs.

De komende sancties tegen Iran en de komst van de orkaan Florence naar de VS gaven de olieprijs een sterke impuls. Op een settlement van 69,25 dollar steeg de prijs van een vat West Texas Intermediate met 1,71 dollar, een winst van 2,5 procent. In de Aziatische handel vanochtend werden de olieprijzen nog eens tot 0,9 procent meer waard.

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1588. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen maandag bewoog het muntpaar op 1,1595.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Bedrijfsnieuws

Beleggers kunnen vandaag onder meer reageren op enkele analistenrapporten, over onder meer KPN, Batenburg en Neways Electronics. Morgan Stanley verlaagde het koersdoel voor KPN bij handhaving van het Overwogen advies en wees op onterechte zorgen over oplopende investeringen. Dankzij dalende financieringskosten blijft de vrije kasstroom toewijsbaar aan aandeelhouders volgens de Amerikaanse zakenbank evenwel bijna onaangetast. "Met solide operationele prestaties, geen blootstelling aan opkomende markten en een beleggersdag in november in het verschiet, vinden we dat KPN een aandeel is om dit jaar te hebben", aldus de analisten.

Batenburg en Neways konden op een hoger koersdoel rekenen van NIBC. Voor Neways ging het koersdoel van 14,50 naar 15,50 en voor Batenburg naar 43,00 naar 47,00 euro bij handhaving van respectievelijk een koopaanbeveling en een Accumuleren advies. Beide bedrijven profiteren volgens NIBC van gunstige marktomstandigheden in Nederland.

Schutte van Boer & Olij merkte bovendien op dat Santander het advies voor ING Groep verhoogde van Houden naar Kopen, waarbij het koersdoel werd verhoogd van 15,40 naar 15,60 euro.

Verder wees handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten nog op adviesverhoging van Kempen voor Aalberts Industries. Het advies ging naar kopen, maar het koersdoel werd verlaagd van 46,00 naar 42,00 euro.

Galapagos en partner Gilead Sciences hebben bij een reuma fase 3 studie alle belangrijke onderzoeksdoelen gehaald. "We zijn blij dat filgotinib significante klinische verbeteringen heeft laten zien in een moeilijk te behandelen groep patiënten", aldus Galapagos. "De goede tolerantie in deze studie is ook zeer bemoedigend". Analisten van Jefferies reageerden enthousiast op de studieresultaten.

Beursnieuweling Adyen promoveert dankzij de kwartaalherweging van Euronext naar een plekje in de AMX. Alfen, ook recent pas genoteerd op de Amsterdamse beurs, komt in de AScX. Beter Bed en ICT Group vallen juist uit de smallcap index. In de AEX vinden geen wijzigingen plaats.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index eindigde dinsdag 0,4 procent hoger op 2.887,89 punten, terwijl de Nasdaq 0,6 procent steeg naar 7.972,47 punten. De Dow Jones index won 0,4 procent op 25.971,06 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 12-09-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund