Beursupdate: Herstel Heijmans zet door

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,2 procent in de plus op 564,49 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij voorziet een "niet al te wilde" opening, waarbij de ondertoon onverminderd "vriendelijk" blijft. Beleggers zullen volgens Schutte onder meer de kwartaalupdate van Heijmans verwerken. "De bouwer zet het herstel van de orderportefeuille door en de hogere omzet is bemoedigend", aldus de beleggingsadviseur. Vanuit België kwamen er cijfers van Ageas. Deze waren volgens Schutte "duidelijk" beter dan verwacht.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers woensdag inzicht in enkele inflatiecijfers, onder meer uit de eurozone. Ook de Amerikaanse industriële productie over april staat voor later vandaag geagendeerd. Vanochtend werd al bekend dat de Nederlandse detailhandel in maart meer heeft omgezet. In maart ging het om een stijging van 1,5 procent op jaarbasis, na een toename van 2,8 procent in februari. Al sinds november 2017 is er sprake van een afnemende groei van de verkopen. 
Verder stegen de Duitse consumentenprijzen in april, zoals voorzien, even hard als in de voorgaande maand.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Wall Street sloot dinsdag voor het eerst na acht dagen van winst in het rood, waarbij de Amerikaanse tienjaarsrente weer boven de drie procent bewoog en beleggers een stroom aan macro-economische cijfers verwerkten. Zo stegen de detailhandelsverkopen in april nog wel, maar met 0,3 procent beduidend minder dan in maart, toen de teller op een groei van 0,8 procent wees. Verder steeg de Empire State index en wonnen Amerikaanse huizenbouwers aan vertrouwen.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,4 procent tot 22.732,31 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,3 procent tot 3.183,39 punten. Tegenvallende economische data uit Japan en zorgen over Noord-Korea drukten het sentiment.

In het afgelopen kwartaal liet de Japanse economie voor het eerst sinds eind 2015 een krimp zien. De economie in Japan kromp 0,6 procent op jaarbasis, zo bleek uit overheidsdata, mede vanwege zwakke bedrijfsinvesteringen en particuliere consumptie.

Verder was er berichtgeving dat Noord-Korea af zou zien van een overleg met Amerika vanwege militaire oefeningen die de VS houdt met Zuid-Korea. Dit meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dinsdagavond op basis van een melding door het Noord-Koreaanse staatspersbureau. Ook gesprekken met Zuid-Korea zouden door Pyongyang worden afgezegd.

Een juni-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot een half procent, ofwel 0,35 dollar, hoger op 71,31 dollar. Daarmee eindigde de olieprijs op het hoogste niveau in circa 3,5 jaar tijd. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen 0,3 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1832. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1844 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1855 op de borden.

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

Bedrijfsnieuws

Unilever kocht afgelopen week in het kader van het lopende aandeleninkoopprogramma miljoenen eigen stukken van UBS in Londen. Er werd voor ongeveer 241 miljoen euro in totaal 5,09 miljoen aandelen ingekocht voor een gemiddelde koers van 47,32 euro per aandeel.

Heijmans boekte in het eerste kwartaal van 2018 een positief onderliggend resultaat op een hogere omzet. De woningverkopen stegen in de eerste vier maanden van 2018 tot 455 stuks, in vergelijking tot 440 woningen in de eerste vier maanden van 2017, terwijl het orderboek eind maart 2018 2,0 miljard euro bedroeg, tegenover 1,9 miljard euro eind 2017.

Verder haalde ING het aandeel ABN AMRO van de kooplijst en werd het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 27,50 naar 26,50 euro, zo merkte Schutte van Boer & Olij op. Het nieuwe advies is Houden.

TIE Kinetix heeft in het eerste halfjaar van 2018 de resultaten flink onder druk zien staan, onder meer nadat er vertraging werd opgelopen bij nieuwe klanten.

SnowWorld is nog altijd in gesprek met ABN AMRO over de convenanten. Dit zei financieel directeur Wim Moerman van de uitbater van skihallen woensdag tegenover ABM Financial News.

» Spreid risico's in uw portfolio! Kijk nu naar de beste shortposities van nu!

Slotstanden Wall Street

Dinsdag sloot de Dow Jones Index 0,8 procent lager op 24.706,41 punten, daalde de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent naar 2.711,45 punten en eindigde de Nasdaq index ook 0,8 procent in het rood op 7.351,63 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 16-05-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund