Beursupdate: Damrak start handelsdag vermoedelijk nipt in het groen

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting fractioneel hoger van start. In New York sloten de hoofdindices maandagavond nog lager.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,1 procent. De hoofdgraadmeter van Beursplein 5 sloot maandag met verlies, maar wist dankzij een opleving van het aandeel Shell de daling te beperken in vergelijking met de omringende beurzen. De AEX index gaf 0,3 procent prijs op 548,43 punten.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

In Europa stonden de aandelenmarkten maandag onder druk vanwege de verder escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, nadat Amerika importheffingen van 10 procent op 200 miljard aan Chinese goederen implementeerde. China heeft afgelopen weekeinde de geplande diplomatieke onderhandelingen met de Verenigde Staten afgeblazen en beschuldigde Washington maandag van "handelspesterijen".

Hoewel de Chinezen een relatief licht vergeldingspakket aankondigden, is het wachten totdat Trump zijn dreigement doorzet om ook de resterende importen uit China met heffingen te bezwaren. Als dat gebeurt is het echt mis, waarschuwde marktanalist Elwin de Groot van Rabobank.

Aandeelhouders van Chinese exportbedrijven betalen in ieder geval de hoofdprijs voor de Amerikaanse importheffingen. De Shanghai Composite noteerde 0,7 procent in het rood. De beurs in Japan, welk land tot nu toe door Donald Trump buiten schot is gebleven, koerste licht in het groen. Hong Kong is vandaag gesloten.

Wall Street startte daarnaast maandag nerveus aan de handelsdag na berichten dat plaatsvervangend procureur-generaal Rod Rosenstein op het punt stond af te treden of te worden ontslagen. Het Witte Huis zei later in een verklaring dat Rosenstein en president Donald Trump donderdag bijeenkomen.

The New York Times wist vorige week nog te melden dat Rosenstein Trump wilde afluisteren om belastende informatie te verzamelen en mogelijk een afzettingsprocedure tegen de president te beginnen.

Politieke analisten wezen direct op de parallellen met de jaren zeventig en het Watergate-schandaal. President Richard Nixon ontsloeg toen zijn minister en onderminister in verband met hun onderzoek naar afluisterpraktijken. De S&P 500 index gaf toen binnen twee maanden 14 procent prijs.

De daling op Wall Street van maandag was evenwel slechts een bescheiden 'pullback', na het neerzetten van records afgelopen week. New York kreeg bovendien een duwtje in de rug door een stijging van de olieprijzen. Een november-future voor een vat ruwe olie steeg maandag 1,8 procent, ofwel 1,30 dollar, tot 72,08 dollar.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1743.

De macro-economische agenda is vandaag zeer karig gevuld. Beleggers hebben nog wel oog voor cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Bedrijfsnieuws

Fugro zal Mark Heine benoemen tot CEO. Heine is al lid van de raad van bestuur van de bodemonderzoeker. De huidige topman, Øystein Løseth, zal wegens persoonlijke redenen zijn werkzaamheden als CEO per 1 oktober 2018 beëindigen en tot het einde van het jaar aanblijven als adviseur. Løseth was pas sinds 26 april 2018 de baas bij de bodemonderzoeker.

Blackstone verkocht 7,7 miljoen aandelen Intertrust aan institutionele beleggers. De aandelen zijn verkocht tegen een koers van 15,65 euro, waardoor de verkoop 120,5 miljoen euro opleverde. Het aandeel Intertrust sloot maandag op 16,49 euro.

Verder verhoogde Kepler Cheuvreux het koersdoel voor Aegon van 6,50 naar 6,90 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Jefferies stelde het koersdoel voor ABN AMRO opwaarts bij van 24,90 naar 26,50 euro met een onveranderd Houden advies.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 0,4 procent tot 2.919,37 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 26.562,05 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 7.993,25.

NIEUW! Het Biotech rapport met de 5 kandidaten die u zeker in uw portfolio moet  hebben!

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 25-09-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund