Beursupdate: Wall Street gaf terrein prijs na rentebesluit

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs geeft donderdag bij de opening naar verwachting terrein prijs. Wall Street koerste woensdagavond nog in het rood na het rentebesluit van de Federal Reserve, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend eensgezind lager koersen, zij het met bescheiden percentages.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een verlies van 0,4 procent. Woensdag daalde de index nog fractioneel naar 552,35 punten.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

De Amerikaanse aandelenbeurzen leverden woensdag hun winst in en sloten lager, nadat de Federal Reserve voor de derde keer dit jaar de rente verhoogde met een kwart procentpunt en vasthield aan het pad van geleidelijke renteverhogingen.

Voorafgaand aan het rentebesluit stonden de markten nog op winst. Aanvankelijk steeg de markt ook na het besluit, maar nadat Fed-voorzitter Jerome Powell de begeleidende persconferentie beëindigde, zakten de koersen snel terug.

Met name de opmerking van Powell dat hij de inflatie niet ziet verrassen aan de bovenkant, leidde tot een daling van de rente op 'treasuries' en een verkoopgolfje voor financials, zoals Goldman Sachs, JP Morgan Chase en American Express, waardoor de breed samengestelde indices naar beneden werden getrokken.

Daarnaast zei Powell dat de handelsoorlog met China nog geen zichtbare negatieve gevolgen heeft voor de Amerikaanse economie, die zich "op een goede plek" bevindt. De beleidsmakers blijven dan ook in doorsnee een vierde renteverhoging in december van dit jaar verwachten, gevolgd door nog drie renteverhogingen in 2019.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1710, ten opzichte van een stand van 1,1746 bij het sluiten van de Europese beurzen woensdag.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot daarnaast op de New York Mercantile Exchange een procent, ofwel 0,71 dollar, lager op 71,57 dollar. 's Middags bleken de Amerikaanse voorraden ruwe olie afgelopen week met 1,9 miljoen vaten te zijn gestegen naar 396 miljoen stuks. Er was door analisten juist gerekend op een stevige daling. In de Aziatische handel vanochtend steeg de future evenwel al weer met meer dan een procent.

In Azië liepen de verliezen vanochtend uiteen van 0,3 procent voor de beurs in Hong Kong tot 0,5 procent voor de Nikkei index inde Tokio.

Beleggers hebben vandaag met name oog voor de voorlopige Duitse inflatiecijfers in september en de Amerikaanse economische groei in het tweede kwartaal.

Bedrijfsnieuws

TomTom gaat de strategische opties voor de tak Telematics bekijken, hetgeen kan resulteren in een verkoop. Volgens TomTom, dat zich laat begeleiden door Barclays, is er meermaals interesse getoond voor Telematics. In de eerste helft van 2018 was Telematics goed voor een omzet van 86,7 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 80,9 miljoen euro.

De navigatiespecialist maakte daarnaast bekend dat Derk Haank commissaris van TomTom is geworden. Haank werd woensdag benoemd, na een buitengewone aandeelhoudersvergadering, voor een periode van vier jaar.

Het jonge Amerikaanse betaalbedrijf Stripe, concurrent van Adyen, kondigde een nieuwe financieringsronde aan van 245 miljoen dollar die het bedrijf waardeert op 20 miljard dollar. Voordien werd het bedrijf nog op een waarde van 9 miljard dollar geschat.

AkzoNobel ziet na drie jaar samenwerking met het Israëlische ICL een zoutproject in Spanje, dat een looptijd van dertig jaar had moeten krijgen, stranden. Dit schreef Het Financiële Dagblad donderdag op basis van onder andere een korte, schriftelijke toelichting van ICL.

Investeerder 3i verkocht een belang van 6,8 procent in Basic-Fit middels een plaatsing bij institutionele beleggers. Dat meldde persbureau Reuters. De 3,7 miljoen aandelen werden verkocht voor 30,50 euro per aandeel. Daarmee levert de verkoop bijna 113 miljoen euro op. Basic-Fit sloot woensdag op 32,35 euro.

Mogelijk komen de uitzenders onder druk, merkte handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten op. Kepler Cheuvreux verlaagde volgens hem het advies voor Randstad en Adecco naar Reduceren, met koersdoelen van respectievelijk 41,00 euro en 48,00 Zwitserse frank.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent lager op 2,905,98 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent tot 26.385,28 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in op 7.990,37 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 27-09-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund