Beursupdate: Beursplein 5 doet vermoedelijk stapje terug bij opening

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting licht lager van start. Wall Street koerste donderdagavond juist hoger, terwijl ook het sentiment in Azië vanochtend positief is.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een verlies van 0,2 procent. Donderdag steeg de index nog 0,2 procent naar 553,75 punten.

Beleggers op het Damrak reageerden donderdag op de renteverhoging van de Federal Reserve woensdagavond, die geen verrassingen bood, maar die uiteindelijk wel de koersen op Wall Street deed dalen. Donderdag koerste Wall Street evenwel alweer omhoog.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Amerikaanse beleggers hadden donderdag onder meer oog voor politieke kwesties, waaronder de langverwachte hoorzitting van Brett Kavanaugh, de kandidaat van president Donald Trump voor het Hooggerechtshof. Hoewel de hoorzitting geen directe relevantie heeft voor de economie leidde de interesse voor de hoorzitting volgens marktvolgers tot lagere handelsvolumes.

Daarnaast bleven vraagstukken rond het Amerikaans handelsbeleid een punt van focus, met name de verhoogde spanningen tussen Washington en Beijing. Op woensdag beschuldigde Trump China ervan zich te bemoeien met de Amerikaanse tussentijds verkiezingen in een poging hem politiek te schaden.

De Amerikaanse economie blijft ondanks de handelsperikelen op stoom. De groei van de economie van de Verenigde Staten kwam in het afgelopen kwartaal in de derde en definitieve raming en op geannualiseerde basis uit op 4,2 procent, tegen eveneens 4,2 procent in de tweede schatting.

De orders voor duurzame goederen stegen daarnaast in augustus met 4,5 procent, in vergelijking met een krimp van 1,2 procent een maand eerder.

Apple leidde de indices hoger met een winst van meer dan twee procent na een positief rapport van JPMorgan. Volgens de analisten transformeert het bedrijf "sneller van een hardwarebedrijf naar een dienstenbedrijf [ met onder meer de App Store en de iCloud] dan verwacht".

Nabeurs klaagde de beurswaakhond SEC Elon Musk aan, nadat de topman van Telsa begin augustus een tweet uitstuurde waarin hij zei te overwegen de onderneming van de beurs te halen en dat de financiering daarvoor al geregeld was. In de elektronische handel daalde het aandeel 12 procent.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,8 procent, ofwel 0,55 dollar, hoger op 72,12 dollar. Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1642, ten opzichte van een stand van 1,1671 bij het sluiten van de Europese beurzen donderdag.

In Azië koersten de beurzen vanochtend onder aanvoering van Japan hoger. De Nikkei index in Tokio klom 1,3 procent, terwijl de Shanghai Composite krap een procent won.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor Franse inflatiecijfers en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september, zoals gemeten door de Universiteit van Michigan.

Bedrijfsnieuws

DGB Group boekte in de eerste helft van het jaar een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) van 1,1 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 0,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 260.000 euro, tegenover een nettoverlies van 735.000 euro een jaar eerder. 

Wanneer gaat u profiteren? Bestel nu het unieke Marktgevoel Biotech e-rapport!

Oranjewoud, het moederbedrijf van Antea Group en Strukton, boekte in de eerste zes maanden van 2018 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 17,1 miljoen euro, in vergelijking met 30,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 5,7 miljoen euro, tegenover 7,1 miljoen euro een jaar eerder.

CEO Benjamin Smith van Air France-KLM is aangesteld als interim-directeur van Air France na het aftreden van Franck Terner. De luchtvaartmaatschappij, onderdeel van de Air-France KLM-groep, meldde echter dat deze overgangsperiode voor 31 december 2018 zal eindigen. Op 17 september trad Smith aan als CEO van de Air-France KLM-groep.

ING verhoogde het koersdoel voor Aalberts Industries van 47,25 naar 47,50 met een ongewijzigd koopadvies. Analist Tijs Hollestelle van ING ziet de huidige koerszwakte van het aandeel Aalberts als een "uitstekend koopmoment", waarbij volgens hem de fundamenten van de onderneming uit Langbroek "sterker dan ooit" zijn.

Gemalto zegt zijn contractuele verplichtingen in Estland niet te hebben overtreden en benadrukt zijn verplichtingen te zullen nakomen. Dit meldde de Franse digitale beveiliger in reactie op mediaberichten over een mogelijke schadeclaim vanwege onveilige door het concern geleverde elektronische identiteitskaarten. Persbureau Bloomberg meldde donderdag dat Estland een schadevergoeding eist voor door Gemalto geleverde identiteitskaarten die niet veilig blijken te zijn.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag 0,3 procent tot 2.914,00 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 26.439,93 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent hoger op 8.041,97 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 28-09-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund