Beursupdate: Steun voor beurzen na positief nieuws Italië

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,6 procent lager op 549,33 punten.

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij verwacht een rustige opening vandaag, waarbij de beurzen steun zullen vinden bij positief nieuws uit Italië.

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

Italië zou zoeken naar manieren om het begrotingstekort terug te brengen naar 2 procent van het bruto binnenlands product, zo schreef de Italiaanse krant Corriere Della Sera.

Recent liet Italië aan Brussel weten volgend jaar uit te zullen komen op een tekort van 2,4 procent. Nu zou het Zuid-Europese land zoeken naar mogelijkheden om in 2021 op 2 procent uit te komen, na 2,2 procent in 2020.

"Dit haalt de druk even van de ketel, maar nog niet alle zorgen zijn uit de lucht", zei Schutte.

Als gevolg trok de euro aan. De euro/dollar noteerde op 1,1579. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1552 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1556 op de borden.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in de stand van de dienstensector in diverse Europese landen en de Verenigde Staten. Ook staat het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP in de Verenigde Staten geagendeerd, als opmaat naar het officiële rapport van aanstaande vrijdag.

Wall Street sloot dinsdag in tegenstelling tot de Europese beurzen vlak tot licht hoger. De Dow Jones index scherpte zelfs voor de veertiende keer dit jaar het recordslot aan. Enkel techbeurs Nasdaq deed een stap terug.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag in het rood, met een verlies van 0,7 procent voor de Japanse Nikkei en een daling van 0,3 procent voor de beurs van Hong Kong. De grote Chinese beurzen zijn nog altijd gesloten. Daarmee herstelde de Aziatische beurzen overigens wel deels van verliezen eerder op de handelsdag. In Japan stond vooral de auto- en energiesector onder druk en ook verzekeraars lagen er minder sterk bij. Met name grote autofabrikanten als Toyota en Honda deden een flinke stap terug met verliezen van wel vier procent. Op maandag en dinsdag sloten de Japanse beurzen nog op de hoogste niveaus in 27 jaar.

Na de fikse prijsstijging op maandag, daalde de olieprijs dinsdag fractioneel, met 0,07 dollar naar 75,23 dollar voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel koersten de olieprijzen vanochtend fractioneel hoger.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Bedrijfsnieuws

Leaseplan blaast zijn beursambities nieuw leven in, een halfjaar nadat het autoleasebedrijf een notering aan de Amsterdamse beurs heeft uitgesteld. Dit meldde het Financieele Dagblad woensdag op basis van meerdere bronnen.

Euronext verwacht meer kosten te kunnen besparen na de integratie van de beurs van Dublin, dankzij een versnelde afwikkeling van een contract met Deutsche Börse. De integratie zal hierdoor evenwel ook duurder uitvallen.

Bernstein denkt dat Unilever dit jaar meer last zal hebben van een valutaire tegenwind dan aanvankelijk voorzien.

NIBC verhoogde het koersdoel voor RoodMicrotec van 0,20 naar 0,23 euro, maar handhaafde het Reduceren advies.

Slotstanden Wall Street

Techbeurs Nasdaq daalde dinsdag nog 0,5 procent naar 7.999,55 punten, de breed samengestelde S&P 500 index eindigde grofweg vlak op 2.923,43 punten, terwijl de Dow Jones index een half procent steeg naar 26.773,94 punten en zo zicht blijft houden op de 27.000 punten.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 3-10-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund