Beursupdate: Rode opening Damrak voorzien

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Wall Street sloot woensdagavond nog met bescheiden winsten, terwijl het sentiment in Azië vanochtend overwegend negatief is.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een verlies van 0,4 procent. Woensdag steeg de hoofdgraadmeter van Beursplein 5 juist nog met 0,6 procent naar 552,85 punten.

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

In heel Europa zaten woensdag de aandelenmarkten in de lift door de hoop dat het Italiaans begrotingstekort teruggebracht gaat worden. Beleggers reageerden op het bericht van het Italiaanse dagblad Corriere della Sera dat het geraamde begrotingstekort van 2,4 procent in 2019, zal dalen tot 2,2 procent in 2020 en 2,0 procent in 2021. De Italiaanse tienjaarsrente daalde op deze berichtgeving en beleggers in financiële waarden met Italiaanse blootstelling haalden even opgelucht adem.

Wall Street pakte 's middags het stokje van Europa over. De Dow Jones index zette de opwaartse trend van de afgelopen vier handelsdagen voort en sloot woensdagavond met een winst van 0,2 procent op een all time high.

De Amerikaanse beurzen kregen ook een impuls door de aanhoudende stijging van de olieprijzen. Een november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,6 procent hoger op 76,41 dollar, het hoogste niveau in bijna vier tijd. Sinds begin augustus is de olieprijs nu met circa 17 procent gestegen, grotendeels als gevolg van een sneller dan verwachte daling van de Iraanse export van ruwe olie in de aanloop naar de herinvoering van Amerikaanse sancties op 4 november.

Een punt van zorg voor aandelenbeleggers is wel de oplopende Amerikaanse rente. De jaarlijkse rentevergoeding op een Amerikaanse staatslening met een looptijd van 10 jaar koerste woensdag vrij plotseling met meer dan 10 basispunten omhoog naar 3,20 procent, het hoogste niveau in circa zeven jaar tijd. Amerikaans schuldpapier als alternatief voor aandelen is hierdoor aantrekkelijker geworden.

De dollar zat in de lift ten opzichte van de euro na de vrijgave van sterke macrocijfers en opluchting over het handelsakkoord dat de Verenigde Staten eerder deze week wist te sluiten met Canada en Mexico. De euro noteerde donderdagochtend op 1,1472 dollar, ten opzichte van een stand van 1,1525 bij het sluiten van de Europese beurzen woensdag.

Met name de groei van het aantal banen in de private sector van de Verenigde Staten, zoals woensdag gemeld door loonstrookjesverwerker ADP, duidde op een aanhoudende kracht van de Amerikaanse economie, aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank. "Het was een prima rapport dat de mogelijkheid open houdt om dit jaar de rente nog één keer verhogen en dat ook past bij hetgeen de centrale bank signaleert in de economie", aldus Marey.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Het rapport van ADP, dat wees op een toename van 230.000 nieuwe banen in de private sector in september, wordt als een voorbode beschouwd voor het officiële banenrapport, dat vrijdag wordt vrijgegeven.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend overwegend lager met als negatieve uitschieter de Hang Seng in Hong Kong, die tussentijds op een verlies van krap twee procent noteerde. De Australische beurs, onder aanvoering van financiële waarden, koerste met een half procent wel in de plus.

Beleggers hebben vandaag oog voor met name de Amerikaanse fabrieksorders in augustus.

Bedrijfsnieuws

LeasePlan wil in de komende weken naar de beurs van Euronext Amsterdam en Brussel. Vorig jaar behaalde het bedrijf een onderliggende nettowinst van 532 miljoen euro op een omzet van 9,4 miljard euro. Het rendement op het eigen vermogen bedroeg 17 procent. Voor de komende jaren mikt LeasePlan op een flinke winstgroei, waarvan een significant deel zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

Galapagos verhoogde zijn kapitaal als gevolg van de uitoefening van warrants. Het concern gaf in totaal 135.485 nieuwe aandelen uit, wat resulteerde in een kapitaalverhoging van ruim 2,0 miljoen euro.

Boskalis wist beslag te leggen op een Deense opdracht en Arcadis gaat in België aan de slag.

Berenberg is donderdag begonnen met het volgen van Alfen en geeft het fonds een koopadvies en een koersdoel van 20,00 euro.

Altice Europe rondde de verkoop van zijn telecommunicatietorens in de Dominicaanse Republiek aan Blackstone af.

Esperite annuleerde de verkoopovereenkomst met Go-Life Healthcare over de verkoop van zijn belang in CryoSave South Africa voor circa 1,3 miljoen euro, omdat de koper zich niet aan alle afgesproken voorwaarden heeft gehouden

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,1 procent tot 2.925,51 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 26.828,39 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 8.025,09 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 4-10-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund