Beursupdate: Beursplein 5 vermoedelijk licht lager uit startblokken

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting licht lager openen. In Amerika bleven de beurzen woensdag gesloten vanwege de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid op de Fourth of July. In Azië gaven de hoofdindices vanochtend overwegend terrein prijs.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een verlies van 0,2 procent. Woensdag gaf de Amsterdamse hoofdgraadmeter in een dunne handel ook al 0,2 procent prijs op 549,22 punten.

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

Ook woensdag waren beleggers alert op de vooruitzichten van een mogelijke mondiale handelsoorlog. China benadrukte woensdag dat het niet de eerste stap zal zetten door importtarieven in te voeren, maar dat het wacht op Amerika. Naar verwachting wordt morgen een eerste ronde van Amerikaanse heffingen op Chinese goederen van kracht.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zou er in EU-verband wel naarstig gezocht worden naar een eventueel akkoord op het vlak van tarieven voor de grootste exporteurs van auto's. Ook hopen de betrokken partijen op de mogelijkheid tot dialoog tussen Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

In Azië kwamen de beurzen vanochtend onder druk te staan, waarbij beleggers hun kruit droog hielden met het vooruitzicht van de implementatie van Amerikaanse heffingen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde een tarief aan van 25 procent op Chinese goederen met een onderliggende waarde van 34 miljard dollar, terwijl de Chinese overheid dreigt met vergelijkbare tegenacties.

De Japanse Nikkei index koerste vanochtend ruim een procent lager, terwijl de Hang Seng in Hong Kong 1,2 procent prijs gaf. In Sydney ontsprong de ASX 200 de dans met een winst van een half procent.

De olieprijzen en het muntpaar euro/dollar noteerden vrij vlak vanwege de vrije dag voor Amerikaanse beurshandelaren op woensdag.

Vandaag hebben beleggers oog voor de vrijgave van het rapport van loonstrookjesverwerker ADP, dat als een voorbode wordt beschouwd van het officiële banenrapport dat voor morgen staat geagendeerd. Daarnaast kan de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector de markt in beweging zetten.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Het belangrijkste agendapunt is evenwel de vrijgave van de notulen van de Federal Reserve van het laatste rentebesluit.

Vanochtend werd al bekend gemaakt dat de Nederlandse inflatie in juni een pas op de plaats maakte. Zowel in juni als in mei steeg het prijspeil met 1,7 procent. In april lag de inflatie nog op 1,1 procent. Verder stegen de Duitse fabrieksorders in mei met 2,6 procent op maandbasis en 4,4 procent op jaarbasis.

Bedrijfsnieuws

Een rechtbank in Brazilië besloot dat oliebedrijf Petrobras een percentage van de maandelijkse betalingen aan SBM Offshore moet inhouden als voorschot op een te betalen schadevergoeding van de Schiedamse oliedienstverlener aan de Braziliaanse staat, in verband met de vermeende omkooppraktijken voor 2012. SBM meldde het absoluut oneens te zijn met het tussentijdse besluit en zei op zoek te zijn naar meer duidelijkheid en alle passende maatregelen te nemen op zijn belangen te verdedigen.

De Braziliaanse autoriteiten hebben woensdag een inval gedaan bij Philips in São Paulo. Dit bevestigde een woordvoerder van het Nederlandse bedrijf woensdagvond aan ABM Financial News. Volgens de zegsman bezochten de autoriteiten Philips in het kader van een anti-trust onderzoek dat wordt uitgevoerd in de markt voor medische apparaten.

Vakbond CNV Vakmensen stelde AkzoNobel een ultimatum voor een goede cao en pensioenvoorziening. Als er voor vrijdagavond 6 juli zes uur geen reactie is van het verf- en chemieconcern, dan dreigen volgende week acties. Dit zei CNV woensdagavond.

Verder wees handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten nog op HSBC, dat is begonnen met het volgen van RELX met een koopaanbeveling en een koersdoel van 20,75 euro. De Britse bank verhoogde daarnaast het advies voor Aegon van Houden naar Kopen met een 0,60 euro hoger koersdoel van 6,50 euro.

ASR Dutch Prime Retail Fund wist een aantal pensioenfondsen als investeerder aan zich te binden. Er werd meer dan 275 miljoen euro opgehaald.

Wanneer gaat u profiteren? Bestel nu het unieke Marktgevoel Biotech e-rapport!

RoodMicrotec heeft in de eerste jaarhelft een dubbelcijferige omzetgroei gerealiseerd. De outlook voor de komende jaren werd herhaald.

Arcadis werkt de komende jaren mee in het ontwerp en de ondersteuning aan het project Afsluitdijk. Het project wordt gedragen door het consortium Levvel bestaande uit Van Oord, BAM en Rebel. Arcadis werkt hieraan mee. De opdracht vertegenwoordigt een totale waarde van circa 550 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street van dinsdag

De Dow Jones index verloor dinsdag 0,5 procent op 24.174,82 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde 0,5 procent in op 2.713,22 punten en techbeurs Nasdaq werd zelfs 0,9 procent goedkoper op 7.502,67 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 5-07-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund