Beursupdate: Beurzen doen een stapje terug.

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,7 procent in het rood op 541,73 punten. 

"Het sentiment is momenteel enigszins verzwakt", aldus analisten. Dit komt enerzijds door een tragere groei in China en anderzijds door "extreme spanning" op de mondiale beurzen. 

"Goede bedrijfscijfers, lage rentestanden en hoge verwachtingen omtrent een nieuw belastingplan in de Verenigde Staten hebben de koersen van aandelen de afgelopen tijd fors doen oplopen. Beleggers realiseren zich momenteel dat het erg hard is gegaan en vragen zich af of er niet teveel op de muziek is vooruitgelopen", aldus de marktanalisten. 

Online shoppen is erg eenvoudig! Begin met een Marktgevoel abonnement.

Op macro-economisch vlak kijken beleggers woensdag onder meer uit naar de consumentenprijsindex en de detailhandelsverkopen uit de Verenigde Staten. 

Wall Street sloot dinsdag in het rood, na  een daling van de olieprijs en aanhoudende twijfels over het belastingplan van president Trump. "De grote verschillen tussen het Huis van Afgevaardigden en het Congres suggereren dat er nog veel barrières te overwinnen zijn [bij de verlaging van de vennootschapsbelasting]", zei marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Tegenvallende Chinese cijfers over de industriële productie en de detailhandelsverkopen kwamen "hard aan" in de Verenigde Staten. "Wat verder opviel was dat koopjesjagers achterwege bleven. Dat is vaak een signaal dat de opwaartse trend momentum verliest", aldus analisten.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 1,6 procent tot 22.028,32 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,8 procent op 3.401,78 punten. De zwakte op de Europese en Amerikaanse beurzen op dinsdag zorgden volgens marktstrateeg Chris Weston voor een "matige start" in Azië. In oktober realiseerde de Nikkei nog een winstreeks van 16 dagen, waarmee de Japanse hoofdgraadmeter ruim twintig procent steeg in twee maanden. Inmiddels staat de index al zes dagen lager, hetgeen sinds mei 2016 niet is gebeurd. Ook in Azië speelden de lagere olieprijzen de beurzen niet in de kaart, net als een sterke yen. 

Vanochtend bleek uit cijfers van de Japanse overheid dat de Japanse economie in het derde kwartaal opnieuw en conform verwachting is gegroeid. De groei werd vooral gestimuleerd door een hogere export, terwijl de binnenlandse vraag ietwat zwak uitviel. "De private consumptie wordt evenwel naar verwachting hoger in de komende maanden vanwege een groei in de werkgelegenheid", aldus Van der Does. 

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

De december-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,06 dollar lager, of 1,9 procent, op 55,70 dollar. Vanochtend koersten de olieprijzen ruim een procent lager. 

De euro/dollar noteerde op 1,1790, vrijwel gelijk aan de koers rond het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Bedrijfsnieuws

Atrium boekte in de eerste negen maanden van dit jaar meer huurinkomsten. Vooral in Rusland realiseerde het Oostenrijkse vastgoedfonds met een notering op het Damrak sterke resultaten. 

Brill zag in het derde kwartaal de omzet wat trager dan verwacht groeien, omdat een belangrijke Amerikaanse klant boeken terugzond waarvan er abusievelijk te veel waren besteld, maar de onderliggende marge verbeterde dankzij het nieuwe redactiesysteem wel. Het bedrijf verwacht dit jaar evenwel nog steeds af te sluiten met een lage dubbelcijferige omzetgroei, met een lage enkelcijferige autonome omzetgroei. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) zal naar verwachting globaal met circa 5 procent stijgen, terwijl de EBITDA-marge iets lager dan een jaar eerder zal uitvallen. Bij de halfjaarcijfers rekende Brill nog op "enige margeverbetering". 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.578,87 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 23.409,47 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.737,87 punten. 

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 15-11-2017 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund