Licht hogere opening Damrak voorzien terwijl beleggers bedrijfscijfers verwerken

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat vandaag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,3 procent in het rood op 553,80 punten. 

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus verwerken beleggers vooral de bedrijfscijfers die vanochtend verschenen, zoals die van ABN AMRO en Ahold Delhaize die volgens Schutte beter dan verwacht waren. Ook SBM Offshore zal volgens de beleggingsadviseur in de schijnwerpers staan, al werd de Schiedamse onderneming eerder deze week al afgestraft vanwege het nemen van een nieuwe provisie inzake een smeergeldaffaire en Unaoil. 

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in de wekelijkse olievoorraden in de Verenigde Staten en in cijfers over de Spaanse industriële productie. 

Wall Street sloot dinsdag vlak, waarbij met name de financials het moeilijk hadden vanwege aanhoudende vragen over het Republikeinse belastingwetsvoorstel. Maandag begonnen Republikeinse rechters de voorgestelde belastingherziening aan te passen vanwege tegenstand op het plan door de Democraten. Ook waren er volgens marktanalist Ron van der Does van IG Markets een aantal tegenvallende kwartaalcijfers, waaronder die van Priceline en TripAdvisor. 

De Aziatische beurzen lieten vanochtend een wisselend beeld zien. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,1 procent tot 22.913,82 punten en de Chinese Shanghai Composite 0,2 procent tot 3.419,54 punten. Daarmee werd een stapje terug gedaan ten opzichte van een dag eerder, toen opnieuw record werden gerealiseerd. Vooral valutaire tegenwind deden Aziatische aandelen niet goed, waarbij vooral de yen aan kracht won. 

In Hong Kong viel vooral het beursdebuut van China Literature op, dat 11 procent won op de eerste dag van handel. De online bibliotheek haalde uiteindelijk 1,1 miljard dollar op. 

De december-future voor een vat ruwe olie daalde dinsdag met 0,15 dollar, ofwel 0,3 procent, tot 57,20 dollar op de New York Mercantile Exchange. Vanochtend koersten de olieprijzen circa een half procent lager. 

De euro/dollar noteerde op 1,1588, vergelijkbaar met de koers van rond het slot op Wall Street. 

Altijd het laatste nieuws op uw mobiel. Dagelijkse beursupdates en meer, gratis!

Bedrijfsnieuws

Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal van 2017 een hoger dan verwachtte nettowinst behaald op een gestegen omzet en verwacht dit jaar meer synergievoordelen te realiseren. Ook start het concern een nieuw aandeleninkoopprogramma van 2 miljard euro. Het Nederlands-Belgische supermarktconcern verhoogde de verwachtingen voor de in 2017 te behalen synergieën van 220 miljoen naar 250 miljoen euro.

Flow Traders is een samenwerking aangegaan met MarketFactory, waardoor investeerders wereldwijd direct in valuta kunnen handelen met Flow Traders. Financiële details werden niet gemeld. Met de samenwerking wil Flow Traders zijn rol in de valutamarkten vergroten.

ABN AMRO zag in het afgelopen kwartaal de winst onverwacht stijgen, doordat een sterke daling van de personeelskosten en de kredietvoorzieningen compenseerden voor lagere rente- en fee-inkomsten. De nettowinst steeg van 596 miljoen een jaar eerder naar 661 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 579 miljoen, omdat ze verwachtten dat de kredietvoorzieningen weer wat zouden oplopen van de zeer lage niveaus van de afgelopen jaren. 

SBM Offshore zag de omzet in de eerste drie kwartalen van 2017 dalen, maar aanleiding om de outlook voor heel dit jaar aan te passen was er niet. SBM Offshore voorziet voor het hele boekjaar 2017 nog altijd een omzet van circa 1,7 miljard dollar, waarbij voor de divisie Turnkey een omzet wordt verwacht van 200 miljoen dollar. Voor Lease & Operate wordt een omzet voorzien van 1,5 miljard dollar. 

Warehouses De Pauw boekte in de eerste negen maanden van 2017 een hogere winst en handhaafde eveneens de outlook voor het hele boekjaar. De stijging van het resultaat is hoofdzakelijk het resultaat van de sterke groei van de portefeuille van Warehouses De Pauw door acquisities en voorverhuurde projecten en de beheersing en controle van de operationele en financiële kosten.

IMCD zag in de eerste negen maanden van het jaar zowel de omzet als winst oplopen. IMCD profiteerde van autonome groei en de eerste bijdragen van overnames. Voor 2017 mikt IMCD onverminderd op een groei van de operationele EBITA.

Euronext zag de winst nauwelijks stijgen in het derde kwartaal, omdat de hogere inkomsten werden tenietgedaan door een breakup-vergoeding voor de alternatieve partner voor derivatenclearing ICE.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 2.590,64 punten, net als de Dow Jones index op 23.557,23 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.767,78 punten.

Abonneer nu! | Breid uw belegggingsportefeuille uit met een abonnement van Marktgevoel!

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 8-11-2017 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund