Beursupdate: Vrijwel geen bedrijfsnieuws in afwachting Fed

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs zal woensdag, in aanloop naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, voorzichtig uit de startblokken komen. Circa een uur voor opening noteerde de future op de AEX 0,1 procent hoger.

In de markt wordt alom gerekend op een renteverhoging door de Fed. Daarmee zou de bandbreedte stijgen naar 2,00 tot 2,25 procent.

Volgens sales trader Albert Buysing Damste van ING is de verwachting voor een verhoging vanavond bijna 100 procent en voor een verhoging in december ongeveer 85 procent.

» Al onze webinars kunt u nu gratis terugkijken! 

Beleggers zullen vooral benieuwd zijn of de Fed inderdaad indicaties geeft voor een verdere verhoging in december en wat het beleid in 2019 zal zijn.

"Hoe gaan ze 2019 in", aldus Buysing Damste.

Analisten van Bank of America Merrill Lynch verwachten dat voorzitter Jerome Powell zal laten blijken dat de centrale bank het monetaire beleid na de renteverhoging van woensdag niet langer als 'accommoderend' beschouwt, door deze term weg te laten of aan te passen.

De euro/dollar handelde woensdagochtend op 1,1762. Dinsdagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,1767.

Een november-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,3 procent, ofwel 0,20 dollar, hoger op 72,28 dollar.

Na dreigementen vorige week van de Amerikaanse president Donald Trump aan het adres van oliekartel OPEC, deed hij er dinsdag tijdens een speech voor de Verenigde Naties er nog een schepje bovenop.

Trump zei dat OPEC "de rest van de wereld zoals gewoonlijk afzet" door de olieprijzen hoger te sturen. Opnieuw riep hij het kartel op om de prijzen te verlagen "en zij moeten substantieel bijdragen aan militaire bescherming vanaf nu".

» Onze apps ontvangt u geheel gratis! Sla 06 319 276 61 op in uw telefoon en  klik hier.

De Chinese beurzen deden het vanochtend relatief goed. ING wees op een mogelijk besluit van MSCI om de weging van Chinese large caps vanaf volgend jaar te gaan verhogen. Ook zouden kleinere aandelen mogelijk worden toegevoegd.

Verder wees Buysing Damse nog op de halfgeleiders in Amerika. Deze lagen er dinsdagavond wat zwak bij na negatieve analistenrapporten van Raymond James en Morgan Stanley. Dit kan volgens de sales trader ook voor wat druk in de sector hier zorgen.

Bedrijfsnieuws

IMCD rondde de acquisitie van Velox af. Deze overname werd eind augustus reeds aangekondigd, zonder een overnameprijs te noemen.

Basic-Fit komt volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten mogelijk in beweging nadat Kempen het aandeel van de verkooplijst haalde. Het advies gaat van Verkopen naar Neutraal en het koersdoel stijgt van 11,00 naar 30,00 euro.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index daalde dinsdag 0,3 procent naar 26.492,21 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor 0,1 procent op 2.915,56 punten, maar de Nasdaq index won 0,2 procent op 8.007,47 punten.

Wanneer gaat u profiteren? Bestel nu het unieke Marktgevoel Biotech e-rapport!

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 26-09-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund