Wall Street sloot weer op recordniveaus

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting een vlakke opening tegemoet. Wall Street scherpte donderdagavond opnieuw recordstanden aan, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend overwegend licht in het groen noteren.
Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een onveranderde opening. Woensdag sloot de hoofdgraadmeter van Beursplein 5 met een winst van 0,1 procent nog nipt onder het jaarrecord op 541,76 punten. 
 
Onbekend maakt onbemind, maar niet minder renderend. Met onze aandelenselectie  bent u als eerste bij deze groeibriljanten.
 
Het Europese sentiment werd woensdag onder meer beïnvloed door de nieuwsstroom over een halfslachtige onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië. Met name door het vooralsnog achterwege blijven van een escalatie met de Spaanse staat, daalde de risicopremie op Spaanse obligaties ten opzichte van de Duitse bund weer naar het niveau van voor het referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid. Dit is een teken dat de vrees in de markt voor instabiliteit van de eurozone aan het afzwakken is.
 
Wall Street koerste daarnaast woensdagavond licht hoger en de hoofdindices scherpten daarmee en passant records aan, nadat notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve wezen op voorzichtigheid over een volgende renteverhoging, die de markt overigens alom in december verwacht. De notulen versterkten echter de slagen om de arm die Fed-sprekers de afgelopen dagen al leken in te bouwen rond de verwachte volgende renteverhoging voor het einde van het jaar. 
 
Analist Peter Cardillo van First Standard Financial verklaarde de beursrecords daarnaast door te benadrukken dat de markt rekent op de invoering van de belastingplannen van president Donald Trump, waarbij met name reikhalzend wordt uitgekeken naar een verlaging van de vennootschapsbelasting. Ook het kwartaalcijferseizoen wordt door beleggers volgens de analist met veel vertrouwen tegemoet gezien. Vandaag voorbeurs rapporteren in Amerika de financiële waarden JPMorgan Chase en Citigroup. Morgen geeft de bank Wells Fargo haar kwartaalrapportage prijs. Volgende week komt de cijferstroom echt op gang. Op Beursplein 5 rapporteren dan ook onder meer ASML, Unilever en AkzoNobel cijfers.
 
Analisten van JPMorgan gaven woensdag op een bijeenkomst voor journalisten aan een sterk kwartaalcijferseizoen te voorzien. Een stevige winstgroei zal een fundament leggen onder de aandelenmarkten en de historisch hoge waarderingen rechtvaardigen, aldus de optimistisch gestemde analisten.
 
De euro zat duidelijk in de lift door de afnemende Amerikaanse rentevooruitzichten en de hoop op een de-escalatie in Spanje. Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1878, ten opzichte van een stand van 1,1817 bij de start van de handel in Europa woensdag.
 
Met het Turbo Trading abonnement blijft u continu op de hoogte via uw mobiel!  Meld u nu aan!
 
De november-future voor een vat ruwe olie sloot daarnaast woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,38 dollar, ofwel 0,8 procent, hoger op 51,30 dollar. De olieprijzen zaten onder meer in de lift nadat OPEC aangaf een aantrekkende vraag te verwachten. Dinsdag steeg de olieprijs al sterk, nadat Saoedi-Arabië aankondigde zijn olie-export met 7 procent te verlagen, om de mondiale voorraden versneld te verlagen.
 
In Azie noteerden de beurzen in Tokio, Hong Kong en Sydney vanochtend enkele tienden van een procent in de plus. Alleen de beurs in Shanghai moest licht terrein prijs geven.
 
In aanloop naar het cijferseizoen is de macro-economische agenda vandaag vrijwel leeg. Vanochtend werd al wel bekend dat de Nederlandse export een groeiversnelling laat zien. Het volume van de goederenexport was in augustus 7,3 procent groter dan in augustus 2016. Daarmee was de groei sterker dan in juli, toen de export nog met 7,0 procent toenam.  
Bedrijfsnieuws
De omzet van de magistrale bereider Fagron steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 0,2 procent naar 103,6 miljoen euro, waar analisten vooraf rekenden op 106,1 miljoen euro. Autonoom was er een groei van 1,3 procent, tegen een consensus van 4,6 procent. Een concrete outlook voor dit jaar gaf Fagon opnieuw niet af. Wel zei topman Stols "onverminderd positief" te zijn over de groeikansen in de verschillende markten.
 
Fugro verkocht enkele niet-kern activiteiten, waaronder het leggen van kabels en het uitgraven van sleuven, aan Global Marine voor een bedrag van circa 73 miljoen dollar. 
 
Het Amerikaanse advocatenkantoor Goldberg Law onderzoekt claims van aandeelhouders van Philips nadat het van origine Eindhovense bedrijf woensdag bekendmaakte dat twee fabrieken op last van de Food and Drug Administration onder verscherpt toezicht zijn komen te staan.  
Slotstanden Wall Street
De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,2 procent tot 2.555,24 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 22.872,89 punten en de Nasdaq sloot 0,25 procent hoger op 6,603,55 punten.  
Onbekend maakt onbemind, maar niet minder renderend. Met onze aandelenselectie  bent u als eerste bij deze groeibriljanten.
 
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
 
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon. 

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 12-10-2017 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund