Beursupdate: Weinig richtinggevend nieuws.

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Wall Street kwam maandagavond per saldo amper van zijn plaats, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend lager noteren na tegenvallende Chinese macrocijfers. Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,1 procent. Maandag koerste de hoofdgraadmeter van het Damrak nog 0,4 procent lager naar 545,43 punten.

Op Beursplein 5 was maandag sprake van een rustige beursdag. Het cijferseizoen is grotendeels voorbij en richtinggevend nieuws bleef achterwege. Analisten merken op "dat de beurs momenteel in niemandsland terecht is gekomen". "Hierdoor kunnen enige dagen van consolidatie ontstaan, alvorens nieuwe impulsen voor verdere richting kunnen zorgen", aldus de marktvolgers.

Wall Street startte maandag de handelsweek nog in het rood, maar de hoofdindices wisten bij de slotzoemer nog nipt in het groen te eindigen. Dow Jones component General Electric woog op de koersvorming met een verlies van meer dan zeven procent. Het conglomeraat is bezig om een omvangrijke reorganisatie door te voeren en achtte het noodzakelijk om het kwartaaldividend te halveren naar 0,12 dollar. 

Qualcomm wees daarnaast avances af van Broadcom, dat een bod uitbracht van 70,00 dollar per aandeel. Daarmee wordt 's werelds grootste leverancier van chips voor smartphones gewaardeerd op meer dan 100 miljard dollar. CEO Steve Mollenkopf bestempelde het bod evenwel als "een significante onderwaardering". Het aandeel koerste drie procent hoger naar 66,49 dollar.

Naast Qualcomm stond ook speelgoedfabrikant Mattel in de belangstelling. De  Amerikaanse sectorgenoot Hasbro informeerde of Mattel wellicht geïnteresseerd is in een overname. Dit was niet tegen dovemansoren gericht. Beleggers geloven in de synergievoordelen en Mattel won meer dan 20 procent, terwijl Hasbro krap zes procent bijschreef. Als het tot een deal komt, dan komen Barbie en G.I. Joe voortaan uit dezelfde fabriek.

De december-future voor een vat West Texas Intermediate eindigde op de New York Mercantile Exchange bijna onveranderd op 56,76 dollar. De euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1673, ten opzichte van een stand van 1,1659 bij het sluiten van de Europese beurzen maandag.

In China werd vanochtend bekend dat het groeitempo van de industriële productie in oktober op jaarbasis is afgenomen naar 6,2 procent, ten opzichte van een groei van 6,6 procent in september. De detailhandelsverkopen stegen daarnaast in oktober met 10,0 procent op jaarbasis na een toename van 10,3 procent in september.

In Azië was de beurs van Sydney de negatieve uitschieter met een verlies van bijna een procent. Met name grondstoffenfondsen, die voor hun uitvoer grotendeels afhankelijk zijn van vraag uit China, werden midscheeps geraakt door de Chinese cijfers, die wijzen op een groeivertraging. De Shanghai Composite verloor daarnaast een half procent, terwijl de beurs in Tokio vrijwel onveranderd noteerde.  

Later vandaag worden ook cijfers over de industriële productie in de eurozone vrijgegeven. Daarnaast kunnen inflatiecijfers uit Duitsland en economische groeicijfers uit onder meer Duitsland, Italië en Nederland de beurzen in beweging zetten.

Er werd reeds bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland in oktober in een lager tempo zijn gestegen dan een maand eerder. 

Bedrijfsnieuws

Flow Traders krijgt te maken met zwaardere kapitaaleisen en gaat onderzoeken wat de impact hiervan is. De Nederlandsche Bank besloot de kapitaaleisen te wijzigen, onder druk van de European Banking Authority, voor investeringsbedrijven die voor eigen rekening handelen.

Aandeelhouders van Verenigde Nederlandse Compagnie eisen een buitengewone aandeelhoudersvergadering vanwege slechte resultaten en een gebrek aan communicatie. Dit bevestigden commissaris Mark Logtenberg van VNC en Ron van Veldhoven, die de ontevreden aandeelhouders vertegenwoordigt, maandagavond tegenover ABM Financial News.

Gemalto is een samenwerking gestart met halfgeleidertak HiSilicon van het Chinese Huawei om een nieuwe generatie NarrowBand Internet of Things-modules te ontwikkelen. 

Kardan wil in gesprek treden met zijn schuldeisers in verband met de mogelijke verkoop van het belang in Tahal Group International. 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg maandag fractioneel naar 23.439,70 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,1 procent op 2.584,84 punten en techbeurs Nasdaq won 0,1 procent op 6.757,60 punten.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 14-11-2017 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund