Damrak start handelsdag vermoedelijk in het groen na forse winst Wall Street

#Beursupdate

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting hoger openen. Wall Street koerste donderdagavond nog overtuigend hoger en de Dow Jones index sloot op een nieuw recordniveau. Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een winst van 0,4 procent. Donderdag koerste de Amsterdamse hoofdgraadmeter juist nog 0,3 procent lager naar 558,89 punten.

Woensdag stonden de Amerikaanse beurzen nog licht onder druk, ingegeven door berichten dat China overweegt de aankopen van Amerikaanse staatsobligaties te verminderen, waardoor ook Beursplein 5 donderdag een stapje terug deed. Donderdag richtte Wall Street na een aarzelende opening evenwel het vizier toch weer overtuigend omhoog. De Amerikaanse beurs herstelde van de Chinese kater en ook de treasury-markt en de dollar kwamen in een rustiger vaarwater terecht.

Aanstaande dinsdag is ons volgende webinar! Heeft u zich al aangemeld?

Beleggers anticiperen op een aanhoudende forse economische groei en rekenen op een sterk kwartaalcijferseizoen. De financiële waarden JP Morgan Chase, BlackRock en Wells Fargo trappen vandaag in Amerika het cijferseizoen af. JP Morgan noteerde donderdag circa 0,3 procent hoger, BlackRock won ongeveer 0,8 procent en Wells Fargo daalde ruim 0,5 procent. Smaakmaker was echter Boeing dat met een winst van 2,4 procent klom naar een all time high. De mondiale economische groei vindt zijn weerslag in de vraag naar vliegtuigen en de koers van de vliegtuigbouwer is de afgelopen 12 maanden meer dan verdubbeld.

Ook energiebedrijven zaten vanwege de hogere olieprijs stevig in de lift. Anadarko Petroleum steeg circa 5,7 procent en Chesapeake Energy won 4,8 procent. Een februari-future op een vat ruwe Amerikaanse olie sloot donderdag in New York 0,23 dollar, ofwel 0,4 procent, hoger op 63,80 dollar, het hoogste niveau in drie jaar.

De dollar gaf terrein prijs, nadat donderdag uit de notulen van de Europese Centrale Bank naar voren kwam dat voorzitter Mario Draghi  in de komende maanden wat agressiever zal worden in zijn bewoordingen, mits de economie blijft groeien en de inflatie richting de twee procent beweegt. Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2052, ten opzichte van een stand 1,1956 bij aanvang van de handelsdag op donderdag.

In Azië bleven de beurzen vanochtend dichtbij huis. De Chinese beurzen wonnen enkele tienden van een procent, terwijl de beurs in Tokio juist licht terrein prijs gaf.

Naast de start van het cijferseizoen hebben beleggers vandaag oog voor een trits aan Amerikaanse macrocijfers, met de vrijgave van cijfers over de industriële productie, de inflatie en de detailhandelsverkopen.

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse dochter van Aegon besteedt werk uit aan Tata Consultancy, waardoor 2.200 medewerkers zullen overstappen. Dit zal op termijn tot wel 100 miljoen dollar per jaar aan kosten besparen bij Transamerica, hoewel er eerst kosten zullen worden gemaakt voor deze overgang. 

Royal Dutch Shell huurde een Amerikaanse zakenbank in als adviseur om eventueel een bod uit te brengen op energiebedrijf Eneco. Dit schreef De Telegraaf vrijdag op basis van twee bronnen. Eneco is een Nederlandse energieonderneming met ruim 3.000 medewerkers. 

Kardan is niet in staat zijn om de verkoop van dochtermaatschappij Tahal Group te voltooien op een manier die de investeringsmaatschappij in staat stelt om de komende betalingen aan obligatiehouders te voldoen. Dit meldde de Israëlische investeringsmaatschappij donderdag nabeurs.

MKB Nedsense versterkte het eigen vermogen met 400.000 euro. Dit maakte de onderneming, waarin Value8 een belang heeft van 66 procent, donderdag nabeurs bekend. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag 0,7 procent tot 2.767,56 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 25.574,73 punten en de Nasdaq sloot ook 0,8 procent hoger, op 7.211,78 punten.

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 12-01-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund