Europese beurzen bewegen richting verdeelde opening

#Beursupdate

De Europese beurzen bewegen dinsdag richting een verdeeld opening. Analisten voorzien een openingsverlies van 12 punten voor de Duitse DAX, een min van 4 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 17 punten voor de Britse FTSE 100. De Europese beurzen sloten maandag hoger. Het was een betrekkelijk rustige handelsdag waarbij er macro-economisch niet zo veel gebeurde. De Duitse fabrieksorders bleken te zijn gedaald. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse orders namen in november af. Daarentegen bleken de detailhandelsverkopen in de eurozone in november in een hoger tempo gestegen en steeg het consumentenvertrouwen in december.

Marktanalist David Madden wees op nieuws over de Duitse politiek. De partij van bondskanselier Angela Merkel wil een coalitie vormen met de sociale democraten, maar het lijkt erop dat een nieuwe regering pas op zijn vroegst in maart het licht zal zien. "Politieke zekerheid zou worden verwelkomd door beleggers, maar de Duitse economie doet het erg goed, zelfs zonder regering", concludeerde Madden. 

Aanstaande dinsdag is ons volgende webinar! Heeft u zich al aangemeld?

Bedrijfsnieuws

In Brussel steeg het aandeel Ablynx maar liefst ruim 45 procent. Vanochtend voorbeurs maakte het Deense Novo Nordisk bekend 30,50 euro per aandeel Ablynx te willen betalen, waarmee de biofarmaceut wordt gewaardeerd op 2,6 miljard euro. Maandagmiddag reageerde Ablynx en zei dat Novo Nordisk een veel te laag bod heeft uitgebracht. 

Galapagos meldde positieve voorlopige resultaten met een Fase 1b studie in artrosepatiënten in de Verenigde Staten. In deze Fase 1b studie in patiënten werd GLPG1972 goed verdragen, aldus Galapagos. In Amsterdam en Brussel steeg het aandeel Galapagos met 4,5 procent. 

Deutsche Bank verloor 1,1 procent. S&P Equity Research handhaafde maandag het verkoopadvies op Deutsche bank, nadat de Duitse bank vrijdagavond een winstwaarschuwing afgaf. Als gevolg van de belastingverlagingen in de Verenigde Staten verwacht Deutsche Bank in 2017 het derde verliesjaar op rij te boeken.

Carillion steeg in Londen krap 24 procent. Sky News meldde dat het geplaagde bouwbedrijf in gesprek is met zijn financiers om een faillissement te voorkomen. Vorige week ging het aandeel nog stevig lager, na berichtgeving door de toezichthouder. De Britse financiële waakhond FCA zei te gaan onderzoeken of bouwbedrijf Carillion de markt tijdig heeft geïnformeerd over problemen tussen december 2016 en juli 2017, toen het aandeel kelderde na een winstwaarschuwing.

Mothercare verloor bijna 27 procent, nadat de Britse retailer meldde dat de identieke omzet in de 12 weken tot en met 30 december zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal was gedaald.  

TomTom maakte tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas nieuwe producten en samenwerkingen bekend. Ook zei de onderneming de uitbreiding met Qualcomm uit te breiden om technologieën te ontwikkelen voor autonoom rijden. De koers van TomTom steeg 2,4 procent. 

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street beweegt dinsdag richting een licht lagere opening. De Amerikaanse beurzen sloten maandag nog overwegend hoger.

Analisten zullen de verwachtingen van Amerikaanse bedrijven voor de rest van het jaar goed in de gaten houden als het cijferseizoen later deze maand van start gaat. "Dit is het moment dat boekhoudafdeling op papier moet gaan zetten wat de lagere belastingen voor hen zullen gaan betekenen", zei marktstrateeg Art Hogan van B. Riley FBR.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenkrediet in november harder is gegroeid dan in de voorgaande maand. 

Bedrijfsnieuws

GoPro daalde met 12,8 procent als gevolg van een omzetwaarschuwing. De fabrikant van actiecamera's heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2017 flink gedrukt zien worden door stevige prijsverlagingen. Later volgde echter koersherstel nadat mediaberichten stelden dat het bedrijf JPMorgan heeft ingehuurd om een mogelijke verkoop te onderzoeken. 

De retailer Kohl verhoogde zijn winstverwachting voor 2017 vanwege een sterke omzet in de afgelopen vakantieperiode. Het aandeel steeg 4,7 procent. 

Nvidia kondigde zondag voorafgaand aan de technologiebeurs CES in Las Vegas een samenwerking aan met Uber op het gebied van autonoom rijden. De koers van Nvidia steeg 3,1 procent. 

Shell lijkt te willen inzetten op schalieproductie in een poging de groei te versnellen, meldde The Financial Times na een interview met CEO Ben van Beurden. "De groei van de olie- en gasactiviteiten van Royal Dutch Shell zal in het volgende decennium afhangen van de productie van schalie", aldus de CEO. De in Amerika genoteerde aandelen van Shell sloten vrijwel onveranderd. 

De Amerikaanse zorgverlener American Well heeft met Philips een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de toegang van patiënten en gezonde consumenten tot medische consultatie via video. Dit maakte het techbedrijf uit Amsterdam maandagmiddag bekend, zonder financiële details prijs te geven. Het in Amerika genoteerde aandeel Philips daalde 0,2 procent.

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 9-01-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund