Europeze beurzen naar vlakke opening met vizier op productiecijfers.

#Beursupdate

De Europese beurzen bewegen woensdag richting een vrijwel vlakke opening. Analisten voorzien een openingsverlies van 10 punten voor de Duitse DAX, een plus van 2 punt voor de Franse CAC 40 en een vlakke opening voor de Britse FTSE 100.

De Europese aandelenbeurzen sloten dinsdag opnieuw hoger, geholpen door sterke economische cijfers uit Duitsland.

's Ochtends reageerden beleggers positief op sterke economische cijfers uit Duitsland, die volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets "gewoonweg verbluffend" waren. De Duitse export bleek met ruim 8 procent te zijn gestegen in november, terwijl de import even hard groeide en het handelsoverschot iets groter uitviel dan een jaar eerder. De Duitse industrie produceerde intussen in het hoogste tempo sinds het najaar van 2009, merkte econoom Carsten Brzeski van ING op.

De werkloosheid in de eurozone bleek te zijn gedaald tot 8,7 procent in november, van 8,8 procent in oktober. Vergeleken met een jaar eerder, toen het percentage nog 9,8 procent was, zijn er 1,5 miljoen minder werklozen in de muntunie.  

Analist Richard Perry van Hantec Markets vond het aantal vacatures in de Verenigde Staten het interessantste cijfer van de middag. Het aantal vacatures daalde in november tot 5,88 miljoen, van 5,93 miljoen in oktober. 

Kent Engelke van Capitol Securities Management zei dat de onvermoeibare stijging van de aandelenmarkten hem deed denken aan januari 2000, voordat de dotcom-bubbel knapte. Hij denkt dat sterker dan verwachte groeicijfers kunnen leiden tot een versnelling van monetaire beleidsmaatregelen, wat een correctie op de aandelenmarkten zou kunnen inluiden.

Aanstaande dinsdag is ons volgende webinar! Heeft u zich al aangemeld?

Bedrijfsnieuws

Altice sloot dinsdag 10,5 procent hoger, nadat de Franse kabelaar maandag laat liet weten zijn meerderheidsbelang in Altice USA deels af te zullen stoten via een 'spinoff' aan bestaande aandeelhouders. Een herschikking van de Franse activiteiten levert een gezondere kasstroom op, nadat het bedrijf onder zware druk kwam door slechte resultaten in Frankrijk en de zeer hoge schulden.

In Londen stonden supermarkten in de schijnwerpers, nadat WM Morisson een 2,8 procent hogere identieke omzet over de kerstperiode meldde. Het aandeel won 2,4 procent.

Carillion verloor 12,6 procent, na de verrassende koerswinst van 26 procent op maandag, toen media meldden dat het bedrijf in gesprek is met zijn financiers om een faillissement te voorkomen. Het Britse bouwbedrijf zei dinsdag niet te weten waarom de koers van het aandeel zo sterk steeg op dat nieuws.

British American Tobacco eindigde 0,7 procent hoger. Het tabaksbedrijf verwacht een 6 procent hogere winst per aandeel in 2018, door de Amerikaanse belastinghervormingen.

 Het Belgische biotechbedrijf Ablynx, dat maandag al meer dan 45 procent steeg op het nieuws dat het Deense Novo Nordisk interesse heeft in een overname, won dinsdag nog eens 14 procent. Analisten denken dat er een hoger bod mogelijk is dat de 2,6 miljard euro die Novo Nordisk wil betalen. 

In Frankfurt kon bandenfabrikant en toeleverancier van auto-onderdelen Continental 5 procent bijschrijven, nadat persbureau Bloomberg berichtte dat het bedrijf mogelijk in stukken wordt geknipt. 

De wereldpopulatie blijft groeien en de vraag naar grondstoffen hiermee ook. U  kun hiervan profiteren met onze uitgebreide analyses.

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag vermoedelijk licht lager. De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag nog hoger, geholpen door banken en de medische sector. Hoewel sommige indices de winsten aan het einde van de dag zagen teruglopen, zijn er weinig tekenen dat het vertrouwen van beleggers in de Nieuwjaarsrally op Wall Street afneemt. 

Financiële fondsen waren de grote winnaars, nadat het rendement op tienjarige treasury's voor de vierde dag op rij steeg, tot 2,537 procent, van 2,480 procent maandag.  Een hogere rente biedt banken vaak ruimte om een hogere marge te vragen op kredietverstrekking.

Banken behoren ook tot de eerste bedrijven die later deze week resultaten rapporteren over het vierde kwartaal, waarbij veel analisten hogere winsten verwachten. Een index voor de 24 grootste Amerikaanse bankenaandelen steeg dinsdag met 1,6 procent.

De grote aandelenbeurzen de Verenigde Staten hebben de opwaartse beweging van 2017 doorgezet. De S&P 500 had de beste start van het jaar sinds 1964, met een reeks koersstijgingen op rij. Tekenen dat de rally op zijn einde loopt zijn nauwelijks, nu de spanning tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea is afgenomen en er een nieuw seizoen met positieve kwartaalcijfers voor de deur staat.

"Beleggers vinden het heerlijk, maar de markt kan niet eeuwig omhoog blijven gaan", zei Jennifer Ellison van Bingham Osborn & Scarborough, dat 4,3 miljard dollar beheert. "We zullen goede resultaten nodig hebben om deze markt van brandstof te voorzien."

Stevige economische groei wereldwijd en ingrijpende belastingverlagingen in de Verenigde Staten, die in december door het congres werden goedgekeurd, hebben gezorgd voor een opperbest humeur bij beleggers aan het begin van het nieuwe jaar. Geconfronteerd met snel stijgende beurzen laten beleggers de defensieve posities varen, die ze hadden ingenomen om zich te beschermen tegen een terugval op de markt. 

"Het onderliggende economische verhaal is positief en aan de oppervlakte is niets dat ons vertelt dat we ons op dit moment zorgen moeten maken", zei beleggingsspecialist Paul Springmeyer van U.S. Bank Private Wealth Management. 

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Stijgers en dalers

De Dow Jones index werd geholpen door de koerswinst bij vliegtuigbouwer Boeing, die meldde nog voor zeven jaar werk te hebben, na een recordproductie in 2017. Het aandeel werd 2,7 procent meer waard.

Het aandeel Eastman Kodak won 120 procent, nadat het bedrijf een nieuw initiatief aankondigde op het gebied van blockchain. Kodak wil met de decentrale technologie fotografen helpen om hun foto's tegen betaling te laten gebruiken. Hiervoor wordt ook een nieuwe digitale munt, de KodakCoin in het leven geroepen. 

Boston Global steeg 8 procent, nadat het medische technologiebedrijf voorlopige omzetcijfers publiceerde. Die wijzen er op dat de omzet in het vierde kwartaal verder is gestegen. 

Target heeft de winstverwachting voor 2017 opgeschroefd na sterke verkopen in de feestperiode. De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal ligt nu op 1,30 tot 1,40 dollar, ten opzichte van een eerdere verwachte bandbreedte van 1,05 tot 1,25 dollar. De recent ingevoerde verlaging van de vennootschapsbelasting in Amerika zal goed zijn voor een positieve bijdrage van zes tot acht dollarcent, denkt Target. De koers steeg 2,9 procent. 

Alibaba Group won 0,2 procent. De oprichter van het Chinese internetwarenhuis beloofde een beursnotering in Hong Kong te overwegen.

Intel was een verliezer, met 2,5 procent. De fabrikant van microchips zag CEO Brian Krzanich maandagavond een toespraak houden op de CES, het evenement dat geldt als het mekka voor consumentenelektronica. Daarbij besprak hij ook de problemen waar geheugenchips mee kampen, omdat ze onvoldoende bescherming van de privacy van de klant bieden.

» Bekijk al onze webinars 

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 10-01-2018 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund