Goldman Sachs overweegt te handelen in Bitcoin

#FOREX

Een artikel van de Wall Street Journal suggereert dat Goldman Sachs overweegt een grote verschuiving te maken in zijn beleggingsopties. De bank overweegt naar verluid of het zijn investerende klanten de mogelijkheid biedt direct te investeren in Bitcoin.

Als Goldman Sachs deze stap zet, is het de eerste grote speler van Wall Street die investeerders direct toegang biedt tot de cryptovaluta industrie. Hoewel andere bedrijven een selectie van cryptovaluta gerelateerde producten aanbieden, zou Goldman met deze richting een nieuwe marktplaats openen in de wereld van digitale valuta. Een woordvoerder van het bedrijf duidde aan dat de bank de mogelijkheden onderzoekt als reactie op de wensen van zijn klanten.

Liever op de hoogte van Actieve Trades? Meld u nu aan voor het Whatsapp kanaal!

Bitcoin door 5100.png

Nieuwe regulatie

Elke dag raken meer financiële instituten betrokken met de cryptovaluta industrie, waarmee de waarschijnlijkheid toeneemt dat overheden meer regulatie introduceren over de industrie. Wanneer een grote bank als Goldman Sachs handel in Bitcoin toestaat zal dit proces aanzienlijk versneld worden. De Federal Reserve heeft al aangegeven dat het interesse toont cryptovaluta nauwer te onderzoeken, zodat het aanbevelingen kan maken voor regelgevende veranderingen op overheidsniveau.

Goldman kan handel in Bitcoin toestaan om volatiliteit te verhogen

Coin Telegraph rapporteerde een grote daling in inkomsten van Goldman, een 21% daling sinds vorig jaar, ondanks de bull markt waarin we ons dit jaar bevinden. Het probleem kan gekoppeld worden aan volatiliteit problemen, omdat het bedrijf niet in staat is te kapitaliseren op kopen en verkopen welke plaatsvinden binnen de markt als resultaat van prijs schommelingen. Wanneer de bank Bitcoin aanbiedt kan het profiteren van de volatiliteit die bij Bitcoin is ingebouwd. The Wall Street Journal duidde aan dat Goldman Sachs meer worstelde dan zijn concurrenten, omzet daalde met 21% in zijn vaste inkomsten divisie van vorig jaar tot eind juni dankzij slechte prestaties in grondstoffen en valuta's.

Het kan nog wel even duren voordat Goldman daadwerkelijk een beweging maakt richting handelen in Bitcoin. Quartz berichtte dat de bank de entree in de cryptovaluta markt nog niet bevestigde. Het bericht suggereert dat Quartz contact had met twee grote bedrijven welke handelen in Bitcoin, geen van beide heeft contact gehad met Goldman over een mogelijke entree. Het bestuur van de twee bedrijven gaf aan dat er in het verleden wel contact is geweest, maar dat zij verbaast waren over het gebrek aan kennis over digitale valuta bij Goldman Sachs.

Onbekend maakt onbemind, maar niet minder renderend. Met onze aandelenselectie  bent u als eerste bij deze groeibriljanten.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 12-10-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund