Lagere opening Damrak

#AEX

Spanningen tussen Noord-Korea en Verenigde Staten houden beleggers bezig.

De Amsterdamse beurs is licht lager opening geopend. Woensdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,8 procent in het rood op 528,21 punten. 

Marktanalist Ron van der Does van IG Markets kijkt vandaag uit naar nieuws omtrent AkzoNobel. "Het is al weer enige dagen stil rond AkzoNobel, maar vandaag wordt het een belangrijke dag voor het bestuur van Akzo", aldus Van der Does. De voorzieningenrechter doet vandaag uitspraak in het kort geding dat aandeelhouder

Elliott Advisors heeft aangespannen. Elliot is erop uit president-commissaris Burgmans af te zetten, die volgens Elliott verantwoordelijk is voor het mislukken van de overname door PPG Industries.  

Ook is Van der Does benieuwd naar de koersreactie op de cijfers van Aegon. Verder merkte de marktvorser op dat indexzwaargewicht Royal Dutch Shell vandaag ex-dividend gaat. 

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat er in Nederland in juli minder faillissementen waren ten opzichte van de maand ervoor. Het CBS tekende in vorige maand 34 faillissementsuitspraken minder op dan in juni. Bovendien steeg de Nederlandse werkgelegenheid in juli met 10.400 banen, zo bleek uit een maandelijks rapport van ADP. 

Verder staan de productiecijfers uit het Verenigd Koninkrijk op de agenda. Vanuit Amerika komen vanmiddag de cijfers over de producentenprijzen. Tevens wordt het wekelijkse cijfer voor de werkloosheidsaanvragen bekend gemaakt en publiceert de OPEC vandaag het maandelijkse rapport.

Wall Street sloot woensdag in het rood. Geopolitieke spanningen rondom Noord-Korea drukten het sentiment. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde in sterke bewoordingen de Noord-Koreanen op te houden met het uiten van dreigementen. Vanwege de opgelopen geopolitieke spanningen nam de vraag naar goud toe. 

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend vlak tot licht lager. De Japanse Nikkei 225 steeg fractioneel tot 19.743,09 punten, maar de Chinese Shanghai Composite verloor 0,7 procent tot 3.251,98 punten. Volgens Van der Does waren de spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten ook in Azië merkbaar.    

Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg met 0,1 procent tot 49,60 dollar, terwijl een oktober-future Brent eveneens 0,1 procent hoger bewoog op 52,74 dollar. 

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1735. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1736 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Woensdag nabeurs werd bekend dat Talpa het overnamebod op Telegraaf Media Groep niet gestand heeft gedaan, omdat minder dan 50 procent van alle aandelen TMG werden aangemeld. De aanmeldingstermijn voor het bod van 6,50 per aandeel TMG liep woensdag na het slot van de handel op de Amsterdamse beurs af. Er bleken niet genoeg aandeelhouders hun stukken te hebben aangeboden. Een meerderheid van de aandelen, van circa 65 procent, is al in bezit van het Belgische mediahuis en VP Exploitatie. De concerns boden 6,00 euro per aandeel TMG.

Verder meldde nabeurs Galapagos positieve testresultaten voor de autotaxineremmer GLPG1690 in patiënten met idiopathische longfibrose. Het biotechbedrijf heeft de intentie om snel een late fase klinische studie te starten met de potentiële behandeling en heeft hierover gesprekken gevoerd met regelgevende instanties.

Ook MDxHealth bleek onverminderd positief over zijn ConfirmMDx. Een nieuwe studie zou opnieuw het vermogen van de prostaatkankertest hebben bevestigd om het risico op de ziekte in kaart te brengen. De resultaten van een studie onder 102 mannen werden gepubliceerd in het medisch vakblad The Prostate en geven urologen nieuw inzicht in de risico's die patiënten lopen op een agressieve vorm van prostaatkanker, aldus MDxHealth. 

Het Financieele Dagblad schreef donderdag dat postbezorgers voor PostNL het postbedrijf ervan beschuldigen zijn onderaannemers zo zwaar onder druk te zetten, dat ze alleen kunnen concurreren door hun bezorgers te weinig loon, vakantiegeld en overuren uit te betalen. Sommige bezorgers zouden honderden euro's per maand te weinig ontvangen, concludeerde de krant op basis van gesprekken met betrokkenen in de sector.

Aegon heeft in het tweede kwartaal van 2017 de solvabiliteitspositie van zijn Nederlandse onderdeel fors versterkt door een kapitaalinjectie van een miljard euro, terwijl ook de solvabiliteit van de groep een sprong omhoog maakte. Door de kapitaalinjectie steeg de Solvency II-ratio van Aegon Nederland in het afgelopen kwartaal van 144 procent ultimo juni tot circa 175 procent. Verder steeg de nettowinst met 23 procent. In een apart persbericht liet de verzekeraar weten zijn onderdeel in Ierland te hebben verkocht aan AGER Bermuda. Dit zorgde voor een boekverlies van omgerekend 125 miljoen euro. 

Refresco Group zette in het tweede kwartaal van 2017 meer volumes af en behaalde daardoor een hogere omzet dan voorzien werd. De stijging was feitelijk volledig te danken aan Co-Packing, waar Refresco een dubbelcijferige groei behaalde van 11,5 procent. De volumes van de bottelaar stegen op jaarbasis van 1,70 miljoen naar 2,05 miljoen liter. Analisten hadden gerekend op 2,0 miljoen liter. De bottelaar handhaafde de outlook voor 2017.

Ctac behaalde in de eerste zes maanden van 2017 een lagere omzet en een vrijwel stabiel bedrijfsresultaat en stelde de outlook licht naar beneden bij. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag vlak op 2.474,02 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 22.048,70 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 6.352,33 punten. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 10-08-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund