Marihuana; high profits?

#Grondstof #Groeibriljant

Een dochteronderneming van de New York Stock Exchange (NYSE) lanceert op 26 december de handel van zijn allereerste marihuanafonds. De Alternative Agroscience ETF markeert een belangrijke mijlpijl voor de snelgroeiende industrie die nog steeds moeite heeft toegang te krijgen tot federaal gecharterde Amerikaanse financiële instellingen.

Terwijl medische en recreatieve marihuanaverkopen toenemen in de VS, staat deze groei pas in zijn kinderschoenen. Negenentwintig staten en Washington D.C. hebben het medische gebruik van marihuana gelegaliseerd, daartegenover legaliseerde slechts acht staten het recreatieve verkoop van marihuana.

Meld u nu aan voor het wekelijkse webinar en mis geen update meer!

Een recent rapport door Arcview Market Research geeft aan dat de “green rush” in 2020 goed zal zijn voor $20.6 miljard in omzet, dat is een flinke stijging ten opzichte van de $5.4 miljard in 2015. Stimuleringsstaten moeten de wetgeving inzake marihuana goedkeuren nadat Colorado in het eerste jaar $100 miljoen aan inkomsten genereerde en $163 miljoen in het tweede jaar. Een schatting van meer dan $20 miljard omzet in 2020 kan conservatief zijn.

Het allereerste Amerikaans verhandelde marihuanafonds volgt de Alternative Agroscience index. Dit is een index van bedrijven die zich voornamelijk bezighouden met legale teelt, productie en distributie van cannabis, farmaceutische bedrijven die geneesmiddelen produceren of verkopen op basis van cannabis en bedrijven die meststoffen en pesticiden produceren ten behoeve van cannabis teelt.

Onbekend maakt onbemind, maar niet minder renderend. Met onze aandelenselectie  bent u als eerste bij deze groeibriljanten.

Het fonds is een spil van sponsor ETF Managers Group. In oktober informeerde Tierra XP Latin America Real Estate ETF de SEC dat zowel de naam, de onderliggende beleggingsdoelstelling en de onderliggende index veranderen. Volgens Todd Rosenbluth, directeur van ETF en beleggingsfondsen onderzoek bij CFRA, is een dergelijke verandering hoogst ongebruikelijk. “Tenzij beleggers SEC-documenten lezen, worden ze op een ochtend wakker en bezitten ze een heel ander product dan wat ze dachten”, vertelde hij aan MarketWatch.

Amerikaanse marihuanabedrijven ondervinden moeilijkheden bij het beheren van hun vergaarde rijkdom, omdat de federale illegaliteit van cannabis ervoor zorgt dat federaal verzekerde banken geen zaken met hen doen. Beleggers kijken er echter anders tegenaan en zijn bereid te investeren in de sector. De Horizon ETF, het allereerste verhandelbare fonds wereldwijd, werd in april gelanceerd in Canada. Het fonds leverde $216 miljoen op in activa en steeg sinds de introductie met 44%.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 2-12-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund