Wat doet het nieuwe kabinet voor u?

#Nederland

Naast dat we een record hebben voor het langste demissionair kabinet én dus ook het langstzittende kabinet, betekent het nieuwe regeerakkoord meer dan alleen maar een extra lijntje op de recordlijst. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben een 55 pagina's tellend regeerakkoord neergelegd en dat was nog zonder de financiële paragraaf. Wat gaat er nou eigenlijk voor u veranderen?

Het nieuwe kabinet neemt het belastingstelsel op de schop en dat heeft voor particulieren en bedrijven gevolgen. In het kort hier een aantal belangrijke punten.

Wij zijn dol op nieuws uit eigen land. Hoeveel belegt u in Nederlandse aandelen?

Particulier

Bron: NOS
  • Iedereen die werkt gaat minder belasting betalen. In plaats van vier komen er twee belastingschijven. Een van 37 en een van bijna 50 procent. Vooral middeninkomens profiteren hiervan.
  • De verlaging van de inkomstenbelasting wordt betaald uit de verhoging van het lage BTW tarief van 6 naar 9%. Boodschappen worden dus duurder.
  • Wie een vermogen heeft van € 25.000 of meer betaalt minder belasting. Tot € 30.000 hoef je géén vermogensbelasting te betalen.
Bedrijven
  • De dividendbelasting voor bedrijven worden wordt afgeschaft. Bedrijven betalen nu 15 procent belasting over het dividend dat ze uitkeren aan hun aandeelhouders.
  • De venootschapsbelasting gaat omlaag van 25 naar 21 procent. 
  • Energiebedrijven gaan belasting betalen voor het gebruik van kolen- en gascentrales via een CO2-belasting.

Vrienden van de NOS hebben een groot overzicht samengesteld.

Goed nieuws voor Nederlandse bedrijven. Meer Nederlands aandelennieuws lezen?

(Bron: NOS.nl)

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 11-10-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund