Niet alle beleggers geven thuis met persbericht Thuisbezorgd.

#Nederland

Takeaway.com heeft afgelopen jaar 38 procent meer bestellingen voor maaltijden ontvangen dan in 2016. In Nederland liepen de bestellingen via Thuisbezorgd.nl met bijna een derde op, tot 27,4 miljoen. In heel Europa stroomden 68,3 miljoen orders binnen op de platforms van Takeaway. Het bedrijf zag de groei in de laatste drie maanden van 2017 wel iets afvlakken.

In Duitsland steeg het aantal orders met 38 procent naar 23,9 miljoen. Het bedrijf is verder actief in onder meer België, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Polen en Zwitserland en bezorgde ook in die landen veel meer maaltijden dan een jaar eerder. Wel kondigde het bedrijf aan zijn activiteiten in Frankrijk per 11 februari dit jaar te staken. Volgens Takeaway zal dit de resultaten nauwelijks beïnvloeden.

In het vierde kwartaal van 2017 werden in totaal 19,2 miljoen bestellingen ontvangen, 30 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf wees naar de groeispurt in de laatste maanden van 2016 na een omvangrijke marketingcampagne. Die werd weer voor een groot deel betaald met het geld dat werd opgehaald met de beursgang kort daarvoor. De groei in heel 2017 is volgens het bedrijf voor een groot deel te danken aan die investeringen.

Topman Jitse Groen van Takeaway verwacht dat het bedrijf volgend jaar in alle landen waar het actief is marktaandeel zal kunnen winnen. Het bedrijf zei eerder op de middellange termijn te mikken op omzetgroei die de ordergroei overtreft. Die verwachtingen blijven volgens Groen in de lucht. ,,We zijn vastbesloten om in 2018 nog succesvoller te zijn dan in 2017", zo meldde hij.

Takeaway publiceert op 28 februari zijn jaarcijfers, maar veel beleggers zien het nu al minder positief in. 
Er heersen wisselende gevoels bij investeerders en dat is terug te zien in de koers. Sinds het bericht staan diverse graadmeters verder uiteen dan ooit. 

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 10-01-2018 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund