Rood metaal is altijd heet!

#Grondstof

Experts bij kopergigant Codelco, een Chileens staatsbedrijf dat kopermijnen beheert, gelooft dat de koperprijs richting $10.000 per ton kan gaan volgend jaar. Dat zou een 46% stijging van de huidige prijs zijn en dat nadat koper al 50% duurder is geworden in het afgelopen jaar.

Volgens de mijngigant zijn vraag en aanbod volledig losgeslagen. Er is niet genoeg koper om de vraag te kunnen stillen en dat zorgt uiteraard voor stijgende prijzen. Zo ziet het koperverloop er van de afgelopen maanden uit:

copper-bull-market[1].png

In een recent interview zei Codelco chairman Oscar Landerretche: "Onze projecties laten een blijvend tekort zien en we zien niet in waarom dat voorlopig zou veranderen."

Het aanbod van dergelijke mijnen versnelt of vertraagt niet zo snel als dat de vraag kan veranderen. Zoiets heeft dus grote impact op de prijs en een groot gedeelte van die vraag komt nu uit electrische voertuigen.

Aan welke auto denkt u bij een electrische auto?

Analisten van Morgan Stanley stellen dat een gemiddelde electrische auto 165 pond koper in zich heeft. Meer dan 88 pond hiervan zit in de batterijen en de rest in de auto zelf. Gemiddeld is een batterij ongeveer 20% koper.

Als deze markt zo door blijft groeien blijft de vraag naar koper ook stijgen. Zonder koper (voorlopig) nog geen electrische auto's.

Abonneer nu! | Ontvang elke maand nieuwe tips! Nu slechts € 149,-!

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 9-11-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund