SBM boekt hoger bedrijfsresultaat

#SBM Offshore

SBM Offshore heeft in de eerste helft van 2017 een hoger bedrijfsresultaat geboekt op een lager omzet. Dit bleek woensdag voorbeurs bij de publicatie van de halfjaarcijfers van de dienstverlener aan de olie- en gassector.

CEO Bruno Chabas sprak van solide halfjaarresultaten, die niet alleen werden gedreven door de Lease & Operate divisie, maar ook door goede prestaties bij de afronding van Turnkey-projecten. Het concern sprak van een geleidelijk herstel. "Hoewel de aanzienlijke daling van het breakeven-niveau diepwaterprojecten concurrerend maken, blijft bij onze klanten sprake van beperkte middelen en een selectieve houding bij het nemen van investeringsbeslissingen", aldus SBM.

Volgens de Directional boekhoudmethode, waarbij de inkomsten gespreid worden geboekt, overeenkomstig de echte inkomsten, boekte SBM Offshore in de eerste zes maanden van 2017 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 431 miljoen dollar, in vergelijking tot 327 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 68 miljoen dollar, tegenover 38 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet daalde van 939 miljoen dollar in de eerste helft van 2016 naar 835 miljoen dollar het afgelopen halfjaar. De divisie Turnkey boekte een fors lagere omzet van 90 miljoen dollar, tegen 338 miljoen dollar een jaar eerder, terwijl de omzet van de divisie Lease & Operate steeg van 600 miljoen dollar naar 745 miljoen dollar.

Het orderboek noteerde eind juni 2017 op 17,0 miljard dollar, versus 17,1 miljard dollar eind 2016.

Outlook

SBM Offshore herhaalde zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar. De oliedienstverlener voorziet een omzet van circa 1,7 miiljard dollar, waarbij voor de divisie Turnkeu een omzet wordt verwacht van 200 miljoen dollar. Voor de divisie Lease & Operate wordt een omzet voorzien van 1,7 miljard dollar.

De oliedienstverlener stelde zijn onderliggende EBITDA verwachting volgens de Directional boekhoudmethode opwaarts bij. Het concern voorziet nu een onderliggend bedrijfsresultaat van meer dan 750 miljoen dollar, waar eerder nog werd gerekend op een onderliggend resultaat van circa 750 miljoen dollar. Het aandeel SBM Offshore sloot dinsdag op een groen Damrak 0,3 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 9-08-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund