Supermarktconcern Ahold Delhaize boekt hogere omzet.

#Ahold Delhaize

Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2017 een licht lager dan verwachte nettowinst behaald, maar realiseerde wel een hogere omzet. Dit maakte het Nederlands-Belgische supermarktconcern woensdag voorbeurs bekend.

"Een jaar na de fusie ligt de integratie van de twee bedrijven volledig op schema. We verwachten om in 2019 bruto synergieën van 750 miljoen euro te behalen, waarvan we 250 miljoen euro zullen herinvesteren in onze merken", zei CEO Dick Boer in een toelichting bij de kwartaalrapportage. "We zijn blij sterke resultaten te kunnen rapporteren. De omzet steeg over de hele linie en de operationele marge steeg met 30 basispunten tot 3,9 procent", voegde de bestuursvoorzitter nog toe. 

Het onderliggend pro forma operationele resultaat steeg met 11,4 procent tot 626 miljoen euro en de nettowinst steeg van 211 miljoen naar 355 miljoen euro. Tegen constante valutaverhoudingen steeg de winst met 66,5 procent.

De pro forma omzet, die een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van Ahold en Delhaize van voor de fusie mogelijk maakt, steeg met 3,4 procent naar 16,04 miljard euro en was tegen constante valutaverhoudingen 1,8 procent hoger.

De resultaten waren daarmee iets lager uit dan analisten hadden verwacht, hoewel de omzet wel grofweg aan de verwachtingen voldeed. De analisten kwamen gemiddeld uit op een 3,1 procent hogere kwartaalomzet van 15,99 miljard euro en een nettowinst van 369 miljoen euro.

In de Verenigde Staten, waar Ahold en Delhaize het merendeel van hun omzet realiseren, verbeterde de omzet met terugkeer van inflatie, terwijl de marges stegen dankzij sterke synergiebesparingen. 

In Nederland was er "robuuste omzetgroei" in zowel de supermarkten als de e-commerce. In België was de pro forma omzet nagenoeg gelijk, maar daalde de onderliggende EBITDA en de bijbehorende marge.

Ahold Delhaize maakte dinsdagavond bekend dat Delhaize commissaris Jack Stahl opstapt uit de raad van commissarissen van het Nederlandse-Belgische supermarktconcern. Hij treedt af vanwege andere zakelijke verplichtingen in de Verenigde Staten. 

Outlook

Het in juli 2016 gefuseerde concern herhaalde de verwachting om de beoogde synergievoordelen van de fusie van 220 miljoen euro in  2017 te behalen en in dit jaar een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro te realiseren. Het concern verwacht dat de onderliggende operationele marge in grotendeels in lijn zal zijn met de eerste helft van het jaar. Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,3 procent lager op 17,71 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 9-08-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund