10 boeken die elke belegger gelezen moet hebben

#Boeken #lijst

Er zijn in de ogen van de Marktgevoel redactie nu eenmaal een aantal boeken die u als belegger gelezen moet hebben. We hebben een top 10 opgesteld van de beste boeken voor beleggers, waarvan wij vinden dat ze de stempel must-read stevig op de kaft gedrukt mogen krijgen.

Onderstaande boeken blinken uit in de manier waarop zij beleggers iets leren, of omdat zij u verhalen voorleggen uit de beleggingswereld die bijna niet te geloven zijn.

Option Volatility-1.jpg

Option Volatility and Pricing 

Voor de beginner en de expert. Als u iets wil weten en leren over opties en de bijbehorende strategieën, dan is dit boek van Sheldon Natenberg een must. Het is de bijbel voor optiehandelaren. Als optiebelegger, maar ook als niet-optieman, kunt u er eigenlijk bijna niet omheen. Het is even slikken, want het is een aardige pil. U kunt het dan ook gebruiken als naslagwerk om af en toe iets in op te zoeken. Op het gebied van opties is dit echter the one.


Big short.jpg

The Big Short

Het echte verhaal van het ineenstorten van de Amerikaanse economie begon op de duistere markten waar hypotheekobligaties verhandeld werden. Waar de financiële regelingen zo ingewikkeld waren dat eigenlijk niemand ze meer begreep. Er waren slechts een paar slimme mensen, buitenstaanders op Wall Street, die beseften dat dit wel mis moest gaan. Zij zagen de crisis aankomen en hebben er miljoenen aan verdiend. In 'The Big Short' vertelt Michael Lewis vol vaart, verontwaardiging en humor hun verhaal.


Fooled by randomness.jpg

Fooled by Randomness 

Nergens is geluk duidelijker zichtbaar dan in de markten. We horen dat een ondernemer 'visie' heeft en dat een beurshandelaar 'talent' heeft, terwijl het succes feitelijk meer te maken heeft met geluk dan met wijsheid. De enige reden dat we dit anders interpreteren is dat we geloven dan gebeurtenissen niet willekeurig zijn en dat zorgt ervoor dat we patronen en oorzaken zien die er niet zijn. De taboedoorbrekende bestseller heeft al menige illusie doorgeprikt bij mensen over de hele wereld. En nu bent u aan de beurt.


Investment biker.jpg

Investment Biker

In de jaren tachtig reisde Rogers door China op een motor. In 1990-1992 ging hij opnieuw naar China en reisde vervolgens door de rest van de wereld en legde meer dan 160.000 km af door 6 continenten, wat opgenomen werd in het Guinness Book of Records. Hij schrijft over zijn avonturen en investeringen in zijn boek "Investment Biker". In dit boek leert u over de markten en over het crossen door de Sahara op een BMW.


Als de dollar.jpg

Als de dollar valt

De kredietcrisis is het zichtbare bewijs dat ons financiële systeem uit de hand is gelopen. Met een wereldwijde reddingsoperatie van centrale bankiers wordt sinds de zomer van 2007 geprobeerd het systeem draaiende te houden. Willem Middelkoop vertelt over de steeds groter wordende schuldenberg en de enorme geldgroei en legt uit dat dit vroeg of laat tot een enorme schuldencrisis gaat leiden. Talent van eigen bodem!


Wat als de markt vaalt.jpg

Wat Als De Markt Faalt?

In zijn scherpzinnige boek beschrijft John Cassidy de invloed van het utopisch denken in de economie een denken dat blind is voor het handelen van mensen van vlees en bloed, en dat de ogen sluit voor de rampzalige neveneffecten van een ongereguleerde vrije markt. Cassidy laat zien hoe in een wereld van globale verbondenheid irrationele gedragspatronen en motieven, zoals jaloezie, hebzucht en overmoed, leiden tot mondiale economische problemen - van piekende olieprijzen en een onbeheersbare huizenmarkt tot graaigedrag van CEO's.


An american hedgefund.jpg

An American Hedge Fund : How I Made $2 Million as a Stock Market Operator & Created a Hedge Fund

Er is meer dan 2.000.000.000.000 dollar geïnvesteerd in de hedgefund-industrie. Toch weet het grote publiek weinig over wat een hedge fund nu precies doet. Auteur Timothy Sykes wist zijn 12.000 dollar Bar Mitswa geld te veranderen in 1,65 miljoen dollar en verhandelde duizenden aandelen tussen 1999 en 2002. Hij beheerde een short bias hedgefund tussen 2003 en 2006 en speelde in de tv-documentaire Wall Street Warriors. Dit Rocky'-achtige verhaal is de eerste realistische kijk op de wereld van de handel in aandelen en hedgefunds.


The little books that still beats the market.jpg

The Little Book That Still Beats the Market

Joel Greenblatt gelooft in eenvoud. In zijn boek staat begrijpelijkheid dan ook voorop. Hij presenteert een simpele en consistente manier om de markten te verslaan. Het boek werd goed ontvangen en behaalde zelfs de New York Times bestseller-lijst. Het boek is verschenen in 2005. De bestseller is in 2010 opnieuw uitgegeven en daarin zijn de resultaten opgenomen: van 2005 tot 2010 is de S&P 500-index altijd verslagen.


Rogue trader.jpg

Rogue Trader

De term Rogue Trader doet vaak de ronde als er (weer eens) een handelaar op hol slaat. Nick Leeson, die zijn werkgever Barings Bank voor 827 miljoen Britse pond had benadeeld, geniet hiermee de twijfelachtige eer de bedenker van deze term te zijn. De door Leeson toegebrachte schade was voldoende om de Barings Bank te ruïneren. De bank werd in 1995 voor het symbolische bedrag van 1 pond overgenomen door ING Groep. Dit boek vertelt het verhaal over hoe één trader een gehele bank naar de afgrond kon brengen.


Barbarians.jpg

Barbarians at the Gate

Dit boek werd al in 1990 uitgegeven, toch is het er eentje die de tand des tijds gemakkelijk verslaat. Het boek is later door HBO verfilmd voor televisie en wordt beschouwd als één van de beste boeken over de zakenwereld. De schrijver vertelt over hoe de razernij en geldlust langzaam maar zeker de realiteit op Wall Street inhaalde.


Gratis nieuwsbrief: Ontvang educatie, unieke beurstips en interssante  beursanalyses in uw inbox.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 19-06-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund