Trade Update: In de Spotlight!

#Contrair

In ons Contrair Beleggen rapport stipten wij het aandeel Snapchat aan. Deze koers kende een roerige tijd, maar wij hebben vertrouwen in de toekomst! Hieronder een korte update.

8334051647_0a553858b2_z[1].jpg

Aandelen van Snap Inc. (NYSE:SNAP) stuiterden voorbeurs terug na hun low van $14,16. Het bedrijf kon de verwachtingen niet waarmaken op een aantal belangrijke punten. Wall Street was voornamelijk bezorgd over de vertraging in de groei van dagelijkse en actieve gebruikers. 

In het tweede kwartaal groeide het bedrijf met 4,5 miljoen nieuwe dagelijkse gebruikers, maar analisten hadden verwacht de groei van 8 miljoen nieuwe Snappers vast te kunnen houden. Dit gebeurde in de twee voorgaande kwartalen immers ook. We zien echter nog steeds groei en dat is wat ons betreft een goed signaal. Net als we eerder bij Twitter hebben gezien, kunnen analisten nog wel eens overenthousiast zijn. Wij bekijken Snapchat graag voor de lange termijn. De terugkrabbel van de lows kwam door de onthulling dat Tencent Holdings Ltd (TCEHY) een grote positie ingenomen had en daarmee de teleurstellende kwartaalcijfers enigszins kon drukken. Tencent is een Chinees technologiebedrijf. Het is het op vier na grootste internetbedrijf ter wereld, na Google, Amazon.com, eBay en Facebook.

Pak een koffie en scroll nu gratis door het nieuws op uw mobiel. Meld u aan  voor onze Whatsapp dienst!

Vertrouwen van deze techgigant is natuurlijk een goed signaal.

Het aandeel was een van de meest verhandelde aandelen voorbeurs, met 7,8 miljoen verhandelde aandelen. De koers nam een verlies van 9,1%, waar eerder nog -21,4% genoteerd stond. Het Snapchat moederbedrijf stelde in haar driemaandelijkse rapportage aan de SEC dat de Chinese technologiegigant Tencent in november 145,8 miljoen aandelen A heeft verworven, wat neerkomt op 17% van de uitstaande Aandelen A (of 12% van de totale aandelen).

Hiermee blijven wij bij ons standpunt dat Snapchat een aantrekkelijk aandeel is en een overnamekandidaat blijft. De postiie van Tencent toont dit meer dan ooit aan. Wij kijken graag door de storm heen en zien de huidige dip als een tijdelijke koersval. Bij nieuwe ontwikkelingen krijgt u uiteraard weer een Trade Update.

Ook interessant voor u:

Selwyn Duijvestijn

Gepubliceerd op: 8-11-2017 door Selwyn Duijvestijn

Beursexpert Selwyn Duijvestijn is bekend vanwege zijn concrete beurstips en contraire beleggingsstijl. De publicaties van Selwyn Duijvestijn verschijnen veelvuldig in gerenommeerde media, zowel in de print als de online edities.

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund