motionmailapp.com

Grondstoffen

De wereldpopulatie blijft groeien en de technologische ontwikkelingen gaan nergens harder dan in de grondstoffensector. Door te beleggen in deze sector kunt u profiteren van toekomstige trends en cycli in de grondstoffenmarkt.

Beleggen op de grondstoffenmarkt betekent:

  • Uitgebreide analyses over de grondstoffenmarkt
  • Inspelen op trends in grondstoffen
  • Interessante aandelen uit de sector

Abonneer nu! slechts € 149,- per jaar!

U ontvangt van ons...

Met het Grondstoffen abonnement ontvangt u iedere vierde maandag van de maand een uitgebreide grondstoffenanalyse met bijbehorende aandelen in dezelfde sector. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt over één grondstof met een aantal concrete beurstips van aandelen die hier van kunnen profiteren.

 


Er is meer dan alleen olie

olie.pngDe olieprijs heeft sinds de zomer van 2014 een daling van ruim 70% gezien. Sinds de zomer van 2014 hebben we eigenlijk een constante druk op de olieprijs gehad. Veel beursanalisten hebben al vaker geroepen dat een herstel van de olieprijs eraan zit te komen. Vooralsnog is dit uitgebleven...

Sinds de olieproductie in de Verenigde Staten zijn piek heeft gezien in mei 2015 is deze eigenlijk op hetzelfde punt gebleven. Hierdoor zal de olieprijs voorlopig ook laag blijven. Velen denken dat dit komt doordat de Amerikaanse bedrijven hun kosten zodanig hebben teruggebracht dat ze dit niveau van olieproductie kunnen aanhouden. Dit is een verkeerde veronderstelling. Dit productieniveau kan momenteel volgehouden worden vanwege het feit dat een groot gedeelte van deze bedrijven de olieprijs afgedekt hebben. Het is voor slechts een handjevol oliebedrijven nu rendabel om te boren naar olie, de rest zal de productie alsnog moeten verlagen in de nabije toekomst. Dit zal leiden tot een kleiner aanbod, wat als gevolg zal hebben dat de olieprijs weer een herstel zal laten zien.

De vraag blijft echter hoelang beleggers hier nog op moeten wachten. De lage olieprijs heeft de ogen van veel beleggers in ieder geval geopend. Olie is niet langer een leidraad voor de koersbewegingen op de beurs. Het is daarom de hoogste tijd om verder te kijken dan alleen de olieprijs. Er zijn tientallen interessantere grondstoffen waar nog wel veel beweging te vinden is. Met het grondstoffen abonnement bent u volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Met een contraire blik wordt er gekeken naar de diverse kansen en mogelijkheden in de markt. Met dit abonnement, mist u deze kansen niet langer en profiteert u mee met onze beurstips!

Abonneer nu! slechts € 149,- per jaar!


Invloed van de dollar op de grondstoffenmarkt

De daling van grondstoffen werd vorig jaar nog eens versterkt vanwege de alsmaar sterker wordende dollar. De dollar is de reserve munteenheid van de wereld en het prijsmechanisme voor de grondstofprijzen. Een sterke dollar zorgt ervoor dat de grondstofprijzen in andere valuta oplopen.

Volgens het FOMC was zelfs één van de grootste redenen om de rentetarieven niet eerder te verhogen de lage inflatie. De Fed kijkt naar veel verschillende dingen om de uiteindelijke beslissing te maken over de rentetarieven. Hier vallen onder andere de grondstofprijzen onder. Zowel de inflatie als de grondstofprijzen zijn momenteel erg laag. Wij zien veel kansen dankzij de lage olieprijs, maar vooral in de landbouwgrondstoffen.

dollar2.jpg

Ook de prijzen van landbouwgrondstoffen zijn namelijk de laatste jaren steeds verder weggezakt. Dit is onder andere het gevolg van gunstige weersomstandigheden. Goede groeiomstandigheden in vele regio's hebben ervoor gezorgd dat er een flinke groei van het aanbod plaatsvond. De vraag lag echter veel lager. Een logisch gevolg is dan natuurlijk dat de prijzen wegzakken.

Vanwege de toegenomen productie zagen we de voorraden uiteraard ook flink toenemen. Het probleem met landbouwgrondstoffen is echter dat deze niet te lang kunnen worden opgeslagen. Metalen kunnen bij een overschot opgeslagen worden totdat de productie afneemt of de vraag weer toeneemt. Landbouwgrondstoffen zijn echter beperkt houdbaar. Zouden ze te lang worden opgeslagen, dan zullen deze aangetast worden of rotten. Hierdoor is de oogst van elk jaar erg belangrijk.

De lagere vraag naar grondstoffen heeft het afgelopen jaar een grote rol gespeeld in de zwakkere prijzen hiervan. Onder andere de zwakkere economische groei van China heeft ervoor gezorgd dat de prijzen verder wegzakten. Dit komt doordat China een enorme consument van grondstoffen is en een langzamere groei van de economie ervoor zorgt dat er ook minder vraag zal zijn naar grondstoffen. Verder ziet het ernaar uit dat China steeds meer een volwassen economie krijgt, waarin de consument centraal staat en er minder focus ligt op industriële productie. Voor de prijzen van voedsel en landbouwgrondstoffen is dit zeker geen slecht nieuws. Verder neemt de populatie van China steeds verder toe evenals de rest van de wereld. Wij verwachten daarom dat de vraag naar vooral landbouwgrondstoffen de komende tijd steeds verder zal toenemen.

Met het grondstoffen abonnement bent u volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Met een contraire blik wordt er gekeken naar de diverse kansen en mogelijkheden in de markt. Met dit abonnement, mist u deze kansen niet langer en ontvangt u concrete beurstips uit de grondstoffenmarkt!

Abonneer nu! slechts € 149,- per jaar!