Terugblik: Hertz rendement op +86,59%

    

In verband met onze 2000 actie hebben we tot 25 oktober dagelijks een aandeel dat we in het verleden getipt hebben.
Als u tegelijk met ons was ingestapt met € 500,- dan had u al een dag vrij rijden gehad met een Porsche 911 Carrera!

Iets meer dan een half jaar geleden, op 2 juni, spraken wij over het aandeel Hertz. Het aandeel Hertz noteerde toen een koers van $9,84. Naar onze mening kon de koers niet veel lager meer, het aandeel stond een jaar daarvoor immers nog boven de $50 en de cashpositie was enorm.

Inmiddels noteert het aandeel een koers van meer dan 25 dollar. Een flinke winst, voor de oplettende belegger en voor onze abonnees! In onderstaand fragment ziet u hoe Selwyn Duijvestijn het aandeel Hertz in juni in het tv-programma Business Class besprak toen het nog slechts $9 noteerde:

Hertz was zeker niet op haar best, dat is een ding dat zeker is. Als contrair beleggers deinzen we hier echter niet van terug.

Het bedrijf heeft heel veel cash, maar ook veel schulden. De schulden zijn inmiddels, door nieuwe obligaties, verzet tot 2022. Hierdoor bepaalden wij dat een faillissement op korte termijn niet aan de orde was. Hertz kreeg tijd om zichzelf opnieuw te ontdekken.

De shortfloat van het aandeel was ook erg hoog. Wat naar onze mening erg in het voordeel werkt van de te hard afgestrafte aandelen. Zo geschiedde het ook...

Abonneer nu! | Tijdelijke aanbieding! Voor slechts € 399,- krijgt u een jaar lang al onze tips in uw mailbox!

Iets meer dan twee weken geleden, op 26 juni, maakte Apple bekend dat het auto’s van Hertz gaat gebruiken voor haar project met zelfrijdende auto’s - project Titan. Op dit nieuws steeg het aandeel met 14 procent. Sindsdien is het aandeel niet meer te stoppen en zit het in een stijgende trend.

Self Driving Car.jpg

Het lijkt sterk op een shortsqueeze, het scenario waarbij shortposities gedwongen worden posities te sluiten door aandelen te kopen -de koers loopt hierdoor verder op.

Dit is echter nog niet het gehele verhaal...

Zoals eerder vermeld was het aandeel erg hard afgestraft. Het 52-weeks hoogtepunt ligt rond de $53, het dieptepunt rond de $8. Deze stijging lijkt dus pas het begin van veel meer moois.

In marktkapitalisatie betekende dit een daling in waarde van meer dan 3 miljard dollar naar onder de 800 miljoen dollar.

Daarnaast maakt het bedrijf nu nog erg veel verlies, zo’n 600 miljoen dollar per jaar op een omzet van 8,7 miljard dollar. De verwachting is echter dat er in 2018 alweer winst gemaakt wordt. Ook rekent iedereen erop dat zelfrijdende auto’s de ondergang zullen zijn van bedrijven als Hertz en Avis. Het tegendeel kan echter waar zijn om verschillende redenen.

Allereerst is er een enorme kennis aan het managen van auto’s, de logistiek hiervan en de brede globale oriëntatie van de autoverhuur bedrijven. Een complex geheel waar Hertz op den duur van kan profiteren.

Daarnaast zijn autoverhuurbedrijven als beste gepositioneerd om zich snel aan te kunnen passen wanneer zelfrijdende auto’s een werkelijkheid worden. Ze zijn namelijk gewend om regelmatig hun hele vloot in te ruilen voor een serie nieuwe auto’s. Dit plaatst hen in een sterke positie om snel te kunnen investeren in de eventuele zelfrijdende auto’s.

In zo’n situatie betekent het zelfs dat deze bedrijven weer de concurrentie aankunnen met bedrijven als Uber en Lyft –de bedrijven die het de autoverhuurbedrijven nu juist zo moeilijk maken. Uiteindelijk zal het tot die tijd overleven worden. De werkelijkheid is dat bedrijven als Hertz van alle kanten worden aangevallen, maar voorlopig geven zij zich nog niet over.

Daarnaast is het ook nog maar afwachten hoe bedrijven als Uber en Lyft zich overeind houden. Voorlopig hebben ook deze bedrijven nog nooit winst gemaakt - zelfs enorme verliezen.Hoe dit zal verlopen blijft speculatie, maar voorlopig blijft Hertz nog bestaan en hebben oplettende beleggers bijna met 100 procent kunnen profiteren nadat wij het aandeel bespraken!

Wij zagen vorige maand de potentie in het aandeel Hertz. Steeds bleven beleggers en analisten het aandeel onderwaarderen. Pas nu zien de analisten de waarde in het aandeel. Als contrair beleggers zien wij de waarde eerder en houden onze abonnees hier van op de hoogte.

Abonneer nu! | Wacht niet te lang! 25 oktober stopt deze actie. Tot die tijd voor slechts € 399,-

HERTZ 8659.png

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund