Dividend Rapport - mei 2018

    

Beleggen in aandelen voor het dividend is een rustige strategie, maar kan een mooi rendement opleveren. Past dividendrendement ook binnen uw strategie? 

di·vi·dend (hetomeervoud: dividenden)
deel van de winst dat wordt uitgekeerd aan aandeelhouders

 

Er bestaat een select groepje van aandelen die er in geslaagd zijn om al minstens 50 jaar ieder jaar hun dividend te verhogen. Dit is een zeer sterke prestatie en het bewijst eveneens hoe waardevol deze bedrijven zijn. Om je dividend jaar na jaar te verhogen, moet je een sterk competitief voordeel hebben en een ontzettend goed management. In de Verenigde Staten zijn er slechts 16 onder de duizenden beursgenoteerde bedrijven. We noemen deze bedrijven ookwel Dividend Koningen.

Onder de Dividend Koningen bevinden zich bedrijven zoals Coca-Cola, Johnson & Johnson, Colgate-Palmolive, Proctor & Gamble en 3M. Dit zijn allemaal bedrijven die iedereen kent, maar die door vele beleggers aanzien worden als saaie dividendaandelen. Nochtans zijn het dit soort bedrijven die fortuinen maken op de aandelenbeurs.

Dividend aristocraten zijn als het ware de kleine broertjes van de Dividend koningen. Dit zijn bedrijven die al minstens 25 jaar op rij hun dividend verhogen. Dividend aristocraten maken zich op om ooit Dividend koningen te zullen worden.

Dividendbeleggen is niet voor iedereen weggelegd.

Voordat u begint met beleggen is het belangrijk om eerst te bepalen wat voor een type belegger u bent. Net zoals met veel zaken op de beurs is hier geen eenduidig antwoord op te geven; er is immers geen perfecte belegger of perfecte strategie. Alles draait om wie u bent en hoe u met de beurs om gaat.

Wat voor de een de winnende strategie is, zorgt bij de ander voor slapeloze nachten. Beleggen draait veel om psychologie. De grootste fout die een belegger kan maken is in paniek raken en emotionele beslissingen maken wanneer het even tegenzit. Een belegger moet kalm blijven en zich door zijn verstand laten leiden om succesvol te zijn. Een emotionele belegger zal bij een daling van de koers te snel uitstappen en bij een stijging te lang wachten met verzilveren. Een verstandige belegger die de koers ziet dalen, raakt niet in paniek, maar wacht en ziet de koers weer oplopen omdat hij vertrouwen heeft in zichzelf.

Bepaal dus voor uzelf wat u wilt bereiken met uw beleggingen. Wilt u snel extra geld verdienen? Bent u gewoon geïnteresseerd in de werking van de beurzen? Hoopt u nieuwe strategieën en ideeën te vinden om uw portefeuille op te bouwen? Het kan allemaal, geen van deze opties is fout, als u zich hier maar van bewust bent. Want het is funest voor een belegger om de juiste dingen te doen om de verkeerde redenen; dit houdt namelijk geen stand.

Beleggen in aandelen voor het dividend is een rustige strategie, maar kan een mooi rendement opleveren. Past dividendrendement ook binnen uw strategie? Dan bieden de rapporten van het dividendrendement abonnement u de mogelijkheid om uw portefeuille te vullen met sterke en stabiele fondsen met een mooi dividendrendement.

» Ontvang dit rapport

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

» Meer informatie

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund