Grondstoffen Rapport - juli 2018

    

Het nieuwste Grondstoffenrapport staat weer klaar voor onze abonnees. Een grondstof die u misschien niet direct verwacht, maar zeker niet over het hoofd gezien mag worden gezien de explosieve groei die de mensheid meemaakt!

Kijk niet weg, maar wel verder!

De wereldbevolking groeit en de levensstandaard neemt wereldwijd sterk toe. De verwachting is dat er in 2050 maar liefst 9,7 miljard mensen rondlopen op deze aarde. Dit is natuurlijk een explosieve stijging, wetende dat er in 1950 nog 2,5 miljard mensen bestonden en in 2000 nog slechts 6,1 miljard.

Als de consumptie per persoon hetzelfde blijft, zal dit leiden tot een verwachte groei van 40% in behoefte aan eiwitrijk voedsel. Denk hierbij vooral aan vlees en vis. Maar de consumptie per persoon zal naar verwachting helemaal niet hetzelfde blijven, deze zal ook toenemen. De levensstandaard neemt namelijk eveneens sterk toe.

De standaard in westerse markten neemt toe en mensen in opkomende markten leven eveneens steeds luxer. Het aantal miljonairs groeit explosief en is hoger dan ooit. Een belangrijk feit bij deze statistiek is dat de hoeveelheid voedsel niet zo hard groeit als de behoefte. Vraag en aanbod komen hier dus met elkaar in de knel en daar ontstaan kansen.

Voor de periode 2010-2030 is de schatting gemaakt dat de productie van vis met 24% zal toenemen. Deze toename is nodig om de groei van de wereldbevolking aan te kunnen. Wanneer we deze 24% groei uitdrukken in harde cijfers, dan komen we uit op 23 miljoen ton extra vis!

We praten hier natuurlijk niet over een fysiek product. Meer vis "produceren" is niet even een kwestie van de fabriek meer laten produceren, vis moet gevangen worden. Voor ons een reden om binnen deze sector op zoek te gaan naar kansrijke bedrijven. Wij selecteerden een kansrijk groei-aandeel voor onze abonnees!

» Ontvang dit rapport

Grondstoffen Beleggen abonnement

De wereldpopulatie blijft groeien en de technologische ontwikkelingen gaan nergens harder dan in de grondstoffensector. Door te beleggen in deze sector kunt u profiteren van toekomstige trends en cycli in de grondstoffenmarkt.

  • Beleggen op de grondstoffenmarkt betekent:
  • Uitgebreide analyses over de grondstoffenmarkt
  • Inspelen op trends in grondstoffen
  • Interessante aandelen uit de sector

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

» Abonneer nu!

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund