Grondstoffen Rapport - maart 2018

    

Het nieuwste Grondstoffenrapport staat weer klaar voor onze abonnees! In deze editie van maart 2018 hebben we twee interessante aandelen uit de grondstoffensector geselecteerd met flinke koerspotentie. Alle aandelen die met olie te maken hadden zijn flink afgestraft. Sommige bedrijven hadden juist net geïnvesteerd en zagen die investeringen verdampen. Andere hadden moeite het hoofd boven water te houden. Langzaamaan zien we weer positieve adviezen ontstaan. Wij zijn voor dit rapport op zoek gegaan naar bedrijven die zich door de moeilijke tijd hebben heen geslagen, die mogelijk als herboren tevoorschijn komen.

De invloed van China

Zoals ongetwijfeld bekend is China een enorme markt welke een grote invloed uitoefent op de globale markten alom. Bij grondstoffen speelt dit een grote rol. China bevindt zich momenteel in een grote demografische verschuiving. De middenklasse groeit en steeds meer Chinezen migreren van het platteland naar de stedelijke gebieden.

Deze demografische verschuiving brengt een aantal veranderingen met zich mee, die door de enorme omvang van China een grote invloed uitoefenen op de wereldeconomie, waaronder een enorme stijging in de vraag naar grondstoffen. Er is koper en staal nodig voor de bouw, verschillende vormen van voedsel nodig voor de verbetering in het dieet, energie grondstoffen voor de industrie maar ook het dagelijks leven.

Relatief gezien heeft China een kleine voorraad van grondstoffen om te delven op eigen bodem. Het heeft dus een enorme behoefte aan grondstoffen uit andere landen. De vraag uit China is immens, de vraag vanuit China heeft daarmee een stevig effect op het globale vraag/aanbod plaatje.

Op de lange termijn is dit een voordeel voor de grondstofmarkten. Er ontstaat immers meer vraag. Op de korte termijn kan dit echter voor een hoge volatiliteit worden. Wanneer China minder gaat bouwen betekent dit een substantiële daling in bijvoorbeeld bepaalde metalen, een groei in het BBP kan vervolgens weer een stijging in de graanprijs met zich meebrengen. Kortom, de invloed van China op de markt van grondstoffen is enorm.

» Ontvang dit rapport

Grondstoffen Beleggen abonnement

De wereldpopulatie blijft groeien en de technologische ontwikkelingen gaan nergens harder dan in de grondstoffensector. Door te beleggen in deze sector kunt u profiteren van toekomstige trends en cycli in de grondstoffenmarkt.

  • Beleggen op de grondstoffenmarkt betekent:
  • Uitgebreide analyses over de grondstoffenmarkt
  • Inspelen op trends in grondstoffen
  • Interessante aandelen uit de sector

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

» Abonneer nu!

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund