Openingstijden beurs

#Leren beleggen

Hier vindt u een overzicht van de openingstijden van elke beurs ter wereld. Alle beurstijden met opening- en sluitingstijden op een rij. Zo weet u altijd op welke tijd de beurs open gaat en op welk tijdstip de beurs is gesloten.

 • De beurs in Duitsland is open om 9.00 uur (Nederlandse tijd) en sluit om 17.30 uur (Nederlandse tijd).
 • De beurs in Japan (Tokyo-Nikkei) is open van 9.00 uur (02:00 Nederlandse tijd) en sluit om 15.00 uur (08:00 Nederlandse tijd).
 • De beurs in de Verenigde Staten is open van 9.30 uur (15:30 Nederlandse tijd) en sluit om 16.00 uur (22:00 Nederlandse tijd).
 • De beurs in Nederland (Amsterdam) is open om 9.00 uur en sluit om 17.30 uur

Ook de handelstijden van producten verschillen. In Nederland kan er in de volgende producten worden belegd:

 • In Turbo’s kan gehandeld worden van 8:00 uur tot en met 18:30 uur
 • In index-futures kan gehandeld worden van 8:00 uur tot en met 22:00 uur.
 • Valutafutures kunnen van 9:00 tot en met 17:30 worden verhandeld.
 • In aandelen kan gehandeld worden wanneer de beurs open is. Dit geldt ook voor opties

Er kan 24 uur per dag 5 dagen in de week in valuta gehandeld worden. Deze handel is opgedeeld in sessies. Er kan dus niet 24 uur per dag in één valuta worden belegd. Dit is afhankelijk van de sessie waarin de valuta zich bevindt. Deze sessies vallen meestal samen met de openingstijden van grote aandelenbeurzen. Er kan het best gehandeld worden op het moment dat sessies elkaar overlappen, op dit moment is er over het algemeen minder kans op een  zijwaartse beweging.

 • Sydney sessie 22:00 uur tot 07:00 uur
 • Tokyo sessie 24:00 uur tot 09:00 uur
 • Londen sessie 09:00 uur tot 18:00 uur
 • New York sessie 15:30 uur tot 01:00 uur
 • Europa sessie 08:00 uur tot 17:00 uur

» Wilt u beginnen met beleggen of simpelweg meer leren over aandelen? Bekijk al onze artikelen.

Ook interessant voor u:

de redactie

Gepubliceerd op: 22-02-2018 door de redactie

Het Marktgevoel team volgt dagelijks van vroeg tot laat de beurs en zit bovenop het nieuws. Niet bang om anders te zijn voorzien wij abonnees van Marktgevoel van concrete beurstips met een duidelijk onderbouwde argumentatie. Zo profiteren beleggers al vanaf 2009 mee met de winstgevende beurstips van Marktgevoel!

    

 

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk. 

De 3 beste contraire beleggingen van dit moment!

Ontvang gratis deze 3 concrete beurstips van onze analisten

Contrair beleggen

icon-bel.png
icon-whatsapp.png
icon-tv.png

Kennispartners:

Turbo beleggen
LYNX Beleggen
MountainShield Capital Fund