Grondstoffen – December – 2018

We sluiten het beursjaar 2018 af met een ijzersterk grondstoffenrapport. We durven met stalen gezicht te beweren dat alles prima zou zijn verlopen voor het onderwerp van dit rapport, als president Trump niet zo eigenwijs was geweest.

Zeker in deze markt wordt de prijs bepaald aan de hand van de balans tussen vraag en aanbod. Maar complicerende factoren hebben ook zo hun invloed op de prijsbepaling. Handelstarieven, importbeperkingen, of zelfs een algehele ban kunnen zomaar alle wind uit de zeilen nemen.

Beleggers worden daar onrustig van en zelfs als er sprake is van veel geschreeuw en weinig wol, is het kwaad op de beurzen meestal al geschied. We hopen dan ook dat we na een roerig 2018 ons mogen opmaken voor een wat rustiger 2019. Maar zolang Trump aan het roer staat in Washington, is onzekerheid – en onvoorspelbaarheid – waarschijnlijk troef. We zullen het als beleggers uit moeten zitten. Ook hiervoor geldt: we richten ons graag op de langere termijn.

Wat er ook allemaal staat te gebeuren in het nieuwe jaar, het wordt vast verre van saai.

Grondstoffen Beleggen abonnement

De wereldpopulatie blijft groeien en de technologische ontwikkelingen gaan nergens harder dan in de grondstoffensector. Door te beleggen in deze sector kunt u profiteren van toekomstige trends en cycli in de grondstoffenmarkt.

  • Beleggen op de grondstoffenmarkt betekent:
  • Uitgebreide analyses over de grondstoffenmarkt
  • Inspelen op trends in grondstoffen
  • Interessante aandelen uit de sector

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

Abonneer nu!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.