Grondstoffen – November – 2018

Voor de grondstof van deze maand was 2018 een relatief minder goed jaar. Daar staat tegenover dat er juist daarom kansen zijn voor beleggers. Want analisten verwachten binnen een aantal jaar – zeg grofweg tussen 2020 en 2035 – toch wel een nieuwe periode van recessie. En dan is ons onderwerp van dit rapport een traditionele vluchthaven.

Het is natuurlijk heel makkelijk om te roepen dat die recessie er gaat komen. Het ging een tijdje heel erg goed overal, economieën fleurden op en aandelenmarkten stapelden records op records. Er was geen alternatief door die vermaledijde lage rentestanden. What goes up must come down. Genoeg redenen voor een nieuwe crisis: de politieke en economische plannen van Italië, de handelsruzie tussen de VS en China, de oververhitting van de Amerikaanse economie en al wat nog sluimert in de diverse regio’s. Een fenomeen als de Brexit is nu toch wel in de markten ingeprijsd, denken we.

Kortom, genoeg motivatie om eens te kijken of de grondstof waar we het over gaan hebben, geschikt is voor opname in uw portefeuille. En niet alleen omdat het kan dienen als toevlucht in barre tijden. Maar gewoon omdat het blinkt.

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.